Κόσμος

Βρετανία: Αναθεωρήθηκε προς τα κάτω ο ρυθμός ανάπτυξης για το 2019

Η Βρετανία αναθεώρησε πτωτικά την επίσημη πρόβλεψη για τον ρυθμό ανάπτυξης το 2019, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ παρουσιάζοντας την εξαμηνιαία έκθεσή του για τον προϋπολογισμό.

Οι αξιωματούχοι που είναι αρμόδιοι για τις προβλέψεις αναφορικά με τον προϋπολογισμό αναμένουν ότι το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της χώρας θα αυξηθεί κατά 1,2% το 2019, λιγότερο σε σχέση με την πρόβλεψη για αύξηση κατά 1,6% που ανακοινώθηκε όταν ο Χάμοντ παρουσίασε την αντίστοιχη έκθεση του Οκτωβρίου.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν να αναθεωρηθεί πτωτικά η πρόβλεψη για την ανάπτυξη καθώς η Βρετανία δεν κατάφερε να άρει την αβεβαιότητα για το Brexit και την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.

Ο ρυθμός ανάπτυξης το 2020 και το 2021 αναμένεται να διαμορφωθεί στο 1,4% και 1,6% αντίστοιχα, συγκριτικά με ρυθμό 1,6% που ήταν η εκτίμηση του Οκτωβρίου και για τα δύο χρόνια.

Τα στοιχεία ετοιμάστηκαν για τον Χάμοντ από το Γραφείο Δημοσιονομικής Ευθύνης (OBR). Οι αξιωματούχοι προβλέπουν ότι η Βρετανία θα εξασφαλίσει μια συμφωνία για το Brexit, αποφεύγοντας το σοκ μιας άτακτης εξόδου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το BBC ζήτησε επίσημα συγγνώμη από τον Ντόναλντ Τραμπ για το μοντάζ στην ομιλία του
Είχαν συνδεθεί δύο τμήματα της ομιλίας του Ντόναλντ Τραμπ κατά τρόπο που σχηματιζόταν η εντύπωση ότι παρακινούσε τους υποστηρικτές του να επιτεθούν στο Καπιτώλιο τον Ιανουάριο του 2021
BBC
Τέσσερις νεκροί από επίθεση αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων σε σκάφος με ναρκωτικά στην Καραϊβική
Από τις αρχές Σεπτεμβρίου, αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις εξαπολύουν αεροπορικές επιθέσεις σε Καραϊβική και Ειρηνικό εναντίον σκαφών που φέρονται να χρησιμοποιούνταν για διακίνηση ναρκωτικών
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS