Πολιτική

Ευρωεκλογές 2019: Κατατίθεται η τροπολογία που διευκολύνει Κουντουρά και άλλους

Κατατίθεται από ώρα σε ώρα η τροπολογία για τους νυν βουλευτές που θέλουν να είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές στις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Με την τροπολογία αποφασίστηκε ότι ένας βουλευτής θα παραιτείται από το αξίωμά του μόνο εφόσον εκλεγεί στην ευρωβουλή και όχι εξαρχής όπως προβλέπει ο νόμος Σαμαρά του 2014.
Η κυβέρνηση, όπως είχε αποκαλύψει και το newsit.gr, αποφάσισε να αλλάξει το νόμο καθώς υπάρχει κώλυμα στην υποψηφιότητα της Έλενας Κουντουρά και του Σπύρου Δανέλλη οι οποίοι είναι βουλευτές και θα έπρεπε να παραιτηθούν με αποτέλεσμα να χάσει η κυβέρνηση την πλειοψηφία στη Βουλή.

Η νέα τροπολογία αφορά και τη ΝΔ όπως τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου αλλά και την Κατερίνα Μάρκου. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr στην τροπολογία θα δίνεται απώτατο όριο για να παραιτηθούν οι βουλευτές τα μέσα Ιουνίου.

Ρεπορτάζ: Ελένη Καλογεροπούλου

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κώστας Αχ. Καραμανλής για άρση ασυλίας: «Απολύτως αβάσιμα όσα μου προσάπτονται, κρίνομαι γιατί φέρω συγκεκριμένο επώνυμο»
Ο βουλευτής της ΝΔ δήλωσε ότι δεν τέλεσε «καμία απολύτως αξιόποινη πράξη» και ανακοίνωσε πως δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις επόμενες εκλογές
Κώστας Αχ. Καραμανλής
Ενοίκια, καύσιμα, επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους και ρύθμιση οφειλών: Τα 8 μέτρα στήριξης μετά το πλεόνασμα
«Είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε χωρίς να διαταράξουμε την οικονομική ισορροπία που με τόσο κόπο κατακτήσαμε» τόνισε ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του. Επιβεβαίωση newsit.gr για τη ρύθμιση οφειλών
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 254
Μέτρα στήριξης ανακοινώνει στις 12.30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Ρυθμίσεις οφειλών - «ανάσα» για επιχειρήσεις και νοικοκυριά, επίδομα σε χαμηλοσυνταξιούχους και ένα μέτρο έκπληξη
Όλα τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πακέτο των 500 εκατομμυρίων ευρώ - Αποκλειστικές πληροφορίες του newsit.gr
Κυριάκος Μητσοτάκης 117