Κόσμος

Χωρίς Πομπέο η σύνοδος της G7 στη Γαλλία

Ο Μάικ Πομπέο δεν θα δώσει το παρών στη σύνοδο των ομολόγων του της G7 στη Γαλλία στα τέλη της εβδομάδας.

Η απουσία του κ. Πομπέο, υπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ, τονίζει την ένταση που επικρατεί ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και τους στενότερους συμμάχους της.

Οι ΗΠΑ θα εκπροσωπηθούν από τον υφυπουργό Τζον Σάλιβαν στη σύνοδο αυτή που θα διεξαχθεί την Παρασκευή και το Σάββατο στο Ντινάρ της βορειοδυτικής Γαλλίας με σκοπό την προετοιμασία της συνόδου κορυφής του Αυγούστου στο Μπιαρίτς.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ η Ουάσινγκτον δεν ανακοίνωσε τον λόγο της απουσίας του Μάικ Πομπέο, λίγες ημέρες πριν θα υποδεχτεί στην αμερικανική πρωτεύουσα τους ομολόγους του του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Σάλιβαν θα συζητήσει με τους υπουργούς “την επιδείνωση της κατάστασης στη Βενεζουέλα, την αποσταθεροποιητική συμπεριφορά του Ιράν στη Μέση Ανατολή” καθώς και “την οριστική αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
CNN: Η επίθεση με εντολή Τραμπ στη Νιγηρία υπέρ «διωκόμενων Χριστιανών» θα κλιμακώσει τις συγκρούσεις με τους μουσουλμάνους
Ο υπουργός Εξωτερικών της Νιγηρίας προειδοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής ότι θα ακολουθήσουν και άλλα αμερικανικά πλήγματα εναντίον των τζιχαντιστών στη χώρα
Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ ανακοινώνει τον «Χρυσό Στόλο» του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ