Κόσμος

Τελεσίγραφο Γιούνκερ για το Brexit – Παράταση για συμφωνία μέχρι τις 12 Απριλίου

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αποδεχτεί μια παράταση στο Brexit μέχρι τις 22 Μαΐου εφόσον εγκριθεί η συμφωνία αποχώρησης πριν από τις 12 Απριλίου, σύμφωνα με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κ. Γιούνκερ μιλώντας σήμερα ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες τόνισε για το Brexit πως η όποια παράταση δοθεί εκ νέου στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεπερνά τη 12η Απριλίου, προκειμένου να μην τεθεί εν αμφιβόλω η «καλή διεξαγωγή των ευρωεκλογών και να μην διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία της ΕΕ».

«Βάσει των δηλώσεων της Βρετανίδας πρωθυπουργού χθες το βράδυ, θεωρώ ότι έχουμε λίγες ημέρες παραπάνω εάν το Ηνωμένο Βασίλειο είναι σε θέση να εγκρίνει τη συμφωνία για το Brexit με βιώσιμη πλειοψηφία έως τις 12 Απριλίου, η ΕΕ πρέπει από την πλευρά της να αποδεχτεί μία παράταση μέχρι τις 22 Μαΐου», υπογράμμισε ενώπιον των ευρωβουλευτών σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ανάλυση Axios: Δυο εθνικιστές ηγέτες «πούλησαν» φιλία την ώρα που οι κυβερνήσεις τους ετοιμάζονται για «πόλεμο»
Στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης με σκληρή στάση απέναντι στην Κίνα εργάστηκαν το προηγούμενο διάστημα για να υπονομεύσουν κάθε προσπάθεια προσέγγισης
Ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Σι Τζινπίνγκ