Κόσμος

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ απειλεί με «σοβαρό πλήγμα» σε όσους του επιβάλλουν κυρώσεις

Νέες απειλές εξαπέλυσε ο Κιμ Γιονγκ Ουν λέγοντας ότι η Βόρεια Κορέα θα πρέπει να καταφέρει «σοβαρό πλήγμα» σε όσους της επιβάλλουν κυρώσεις, ενισχύοντας την αυτάρκη οικονομία της.

Την είδηση μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων KCNA που έχει έδρα τη Βόρεια Κορέα. Ο Κιμ, εκφράζοντας τη θέση της κυβέρνησής του μετά τη δεύτερη σύνοδο κορυφής ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας που διεξήχθη πρόσφατα, σημείωσε πως «πρέπει να καταφέρουμε σοβαρό πλήγμα στις εχθρικές δυνάμεις που έχουν αποφασίσει εσφαλμένα να μας συντρίψουν με κυρώσεις, προωθώντας την οικοδόμηση του σοσιαλισμού σε υψηλό επίπεδο αυτάρκειας που θα καλύπτει τις περιστάσεις και την κατάστασή μας, βασιζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις, τη δική μας τεχνολογία και τους δικούς μας πόρους».

Να σημειωθεί πως η Βόρεια Κορέα συγκαλεί συνεδρίαση του κοινοβουλίου της της Ανώτατης Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης σήμερα, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα συναντηθεί αργότερα εντός της ημέρας με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
BBC: Η «συνάντηση για τσάι» και το μυστικό σύστημα της Χαμάς για καταβολή μισθών δημοσίων υπαλλήλων στη Γάζα
Δεκάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι λαμβάνουν σε μετρητά ένα ελάχιστο ποσοστό από τον κανονικό τους μισθό, κάθε 10 εβδομάδες - Το «σήμα» δίνεται μέσω μηνυμάτων για «συνάντηση για τσάι» σε σημεία διανομής
Μαχητές της Χαμάς