Πολιτική

Στέλιος Κυμπουρόπουλος: Μικρότητα του Πολάκη να ανεβάσει το ΦΕΚ

Απάντηση στην επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ο Παύλος Πολάκης έδωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, Στέλιος Κυμπουρόπουλος. Χαρακτήρισε μικρότητα την απόφαση Πολάκη να ανεβάσει στο Facebook το ΦΕΚ του διορισμού.

«Εγώ αυτό το βλέπω ως μια άποψη ενός πολίτη, ναι μπορεί να κατέχει ένα υπουργικό αξίωμα, αλλά από εκεί και πέρα είναι άποψη ενός πολίτη», τόνισε αρχικά ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, αναφερόμενος στα όσα έγραψε σε βάρος του ο Παύλος Πολάκης.

[read4more]

«Υπάρχουν και πολλές άλλες απόψεις, πολλών άλλων πολιτών οι οποίοι κατανοούν ότι ένας άνθρωπος με αναπηρία για να καταφέρει να φτάσει εδώ πέρα (…) για να φτάσει και να κρατήσει μια θέση τέτοια πρέπει να ακολουθήσει μια νόμιμη νομοθετική κατάσταση», πρόσθεσε ο υποψήφιος, με τη ΝΔ, ευρωβουλευτής.

Δεν έκρυψε ότι λυπάται για την ανάρτηση που έκανε ο Παύλος Πολάκης, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν ανταποκρίνεται στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. «Γιατί δικαίωμα είναι να μπορώ να φεύγω, να κινούμαι και να βρίσκομαι στο χώρο που θέλω όποτε θέλω. Αυτό είναι ντροπή, όχι προς το πρόσωπό μου, δείχνουν ότι δεν αναγνωρίζεται το πανανθρώπινο δικαίωμα του να κάνω τα θέλω μου όπως τα θέλω… Εγώ είχα την ιδιαίτερη χαρά να το έχω, πρέπει όμως να μιλάμε για όλους και αυτό αναζητώ εγώ», σημείωσε.

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος πρόσθεσε ότι είναι κρίμα που ο Παύλος Πολάκης δεν αντιλαμβάνεται «τη μεγάλη εικόνα. Είναι μικρότητα να ανεβεί το ΦΕΚ. Ακολούθησα μια νόμιμη διαδικασία που υπήρχε κρίση, αξιολόγηση και σε αυτή τη θέση που βρίσκομαι εγώ βρίσκομαι κάτω από μια διαδικασία υπό κρίση. Δεν είμαι μόνιμος επιμελητής, για πέντε χρόνια κρίνομαι για το αν η εργασία μου μπορεί να ανταποκριθεί στις λειτουργίες ενός νοσοκομείου, άρα έχω περάσει από μια επιτροπή, η επιτροπή με αξιολόγησε πέρασα από μια διαδικασία 7-8 μηνών μέχρι να γίνει ο διορισμός μου. Δεν είναι μια μέρα σηκώθηκε ένα τηλέφωνο, χρησιμοποίησα ένα νόμο και την επόμενη μέρα μπήκα. Αυτά χρειάζονται κόπο».

«Η προσβασιμότητα δεν είναι μια θέση σε ένα νοσοκομείο, η προσβασιμότητα είναι παντού και αυτό απουσιάζει», συνέχισε ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, λέγοντας πως «όταν πέρασα στην Ιατρική Σχολή η προσβασιμότητα των κτηρίων ήταν ένα 15%, έτρεχα σε τεχνικές υπηρεσίες, στον πρόεδρο της σχολής για να μπορέσω να κάνω πιο προσβάσιμη τη σχολή.  Όταν έφυγα από τη σχολή, η σχολή είχε γίνει με δικιά μου παρέμβαση ένα 85% προσβάσιμη. Αυτό θέλει κόπο, χρόνο και ξόδεμα του δικού μου ελεύθερου χρόνου για να κάνω κάτι το οποίο είναι απαραίτητο. Αυτά δεν τα ξέρει κανένας, τα λέω γιατί είναι μια πορεία η οποία είναι πολύ μικρή σταγόνα το ΦΕΚ που ανέβηκε και αυτό δεν είναι ντροπή, είναι άδικο γιατί χάνουμε την ουσία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κικίλιας: Καμία αύξηση στα ακτοπλοϊκά το καλοκαίρι – Δείτε παραδείγματα με τιμές μετά τη μείωση των λιμενικών τελών
«Στηρίζουμε την ελληνική οικογένεια, για τη δυνατότητα που δεν είναι πολυτέλεια» γράφει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε ανάρτησή του
Στιγμιότυπο από το λιμάνι του Πειραιά 2
Χρυσοχοΐδης για τα επεισόδια στη Νομική Σχολή: Η σύλληψη αξίζει στους κουκουλοφόρους – Τα Πανεπιστήμια δεν εφαρμόζουν τον νόμο του 2021
«Δεν μπορεί ο καθένας να μπαίνει σε μια σχολή χωρίς να γνωρίζει κανείς ποιος είναι», είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Επεισόδια στη Νομική Σχολή
Γιατί «έσπασε τη σιωπή του» τώρα, ο Κώστας Καραμανλής – Πλημμέλημα «βλέπει» η κυβέρνηση
Μετά από μακρά σιωπή, κι ενώ από χτες τα κόμματα ξεκίνησαν ήδη να μελετούν την ογκωδέστατη δικογραφία των 59.000 εγγράφων, και τα βίντεο, ο Κώστας Καραμανλής προέβη σε δημόσια δήλωση
Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής 1