Κόσμος

Ράμα: Μέχρι την Πέμπτη θα τοποθετηθούν και πάλι οι ελληνικές πινακίδες

Θέση στο θέμα που δημιουργήθηκε με ελληνικές πινακίδες στα μειονοτικά χωριά της Αλβανίας και συγκεκριμένα στο Δήμο Φοινίκης πήρε ο Έντι Ράμα.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανία, Έντι Ράμα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην εκδήλωση “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα”, όπου παρευρίσκονταν και οι πρεσβευτές των χωρών της Ε.Ε. στα Τίρανα, μίλησε για την αφαίρεση των πινακίδων στον Δήμο Φοινίκης, που είχαν ως πρώτη γλώσσα την ελληνική.

Όπως αναφέρει το himara, ο κ.Ράμα τόνισε πως οι πινακίδες δεν αφαιρέθηκαν γιατί είχαν ελληνικά αλλά επειδή δεν είχε ληφθεί η σχετική άδεια και δεν τηρούνταν οι προδιαγραφές της οδικής ασφάλειας. Προσέθεσε επίσης πως από αύριο θα αρχίσει η επανατοποθέτηση επί τη βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας αναφορικά με το “δίγλωσσο” και τις τεχνικές προδιαγραφές για την οδική ασφάλεια. Οι πινακίδες αναμένεται να τοποθετηθούν στην αλβανική αρχικά γλώσσα και εν συνεχεία στην ελληνική .

«Ξεσηκώθηκε μια θύελλα για κάποιες πινακίδες που τοποθετήθηκαν σε μια περιοχή και κοντά σε μια περιοχή με πλειονότητα μειονοτική. Ειπώθηκε και τι δεν ειπώθηκε από εδώ, και τι μεταφέρθηκε εκεί (σ.σ. τι μεταφέρθηκε στην Ελλάδα), κάθε φορά από φωνές και πήγες που αναζητούν διενέξεις, αλλά είναι πολύ απλό. Οι πινακίδες δεν αφαιρέθηκαν διότι είχαν σχέση με την μειονότητα, αλλά διότι ήταν εκτός των προδιαγραφών και χωρίς να έχουν ληφθεί υπ’ όψη τα κριτήρια ασφαλείας έχοντας παραβλέψει την ανάγκη (λήψεως) μίας άδειας, που θα επέτρεπε όλα αυτά και τα έξοδα που έγιναν. Δεν ξηλώθηκαν για να μην τοποθετηθούν πλέον, αύριο θα τοποθετηθούν και μέχρι την Πέμπτη θα έχουν τοποθετηθεί όλες επί τη βάσει του Νόμου και των τεχνικών προδιαγραφών.

Προς όλους εκείνους που παριστάνουν τον πατριώτη ή τον υπερπατριώτη επειδή σε μια περιοχή που ζει η μειονότητα υπάρχουν πινακίδες γραμμένες και στα ελληνικά, τους λέω ότι εμείς είμαστε χώρα ευρωπαϊκή και όταν αναφερόμαστε στην Ευρώπη, μιλάμε και γι’αυτό. Εκτός από την παράδοση μας του σεβασμού και της ίσης μεταχείρισης του καθενός, ανεξαρτήτως εθνικότητας, που ζει σε αυτό το σπίτι”, δήλωσε ο Ράμα.

Πηγή: himara

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ιράν καλεί τους κατοίκους του Ισραήλ να εκκενώσουν – Οι Φρουροί της Επανάστασης λένε ότι εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον ισραηλινών αεροπορικών βάσεων
«Τιμωρητικές επιχειρήσεις θα διεξαχθούν σύντομα» λέει ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων του Ιράν
Επίθεση πυραύλων από το Ιράν στο Ισραήλ, στη Χάιφα 5
Έκτακτη σύσκεψη Τραμπ με την Ομάδα Εθνικής Ασφαλείας – Το αίτημα του Ισραήλ προς τις ΗΠΑ για αμυντική στήριξη
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Axios, o Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου πιστεύει ότι ο Τραμπ είναι πιθανό να εμπλακεί τις επόμενες ημέρες στον πόλεμο κατά του Ιράν
Τραμπ - Νετανιάχου 30
Ισραήλ: «Θα τελειώσουμε με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν σε μια με δύο εβδομάδες» λένε οι IDF
Οι Ισραηλινές Αμυντικές Ένοπλες Δυνάμεις αναφέρουν ότι περίπου το 40% των βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν, ή περίπου 200, έχουν καταστραφεί ή εξουδετερωθεί μέχρι στιγμής εν μέσω της επιχείρησης
Ένα αναχαιτιστικό σκάφος πετάει στον ουρανό καθώς πύραυλοι από το Ιράν εκτοξεύονται προς το Ισραήλ, όπως φαίνεται από το Τελ Αβίβ 4