Κόσμος

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη ζήτησε η Ευρωπαϊκή Ένωση

Την άμεση κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη ζήτησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση κάνοντας λόγο για "απειλή για τη διεθνή ασφάλεια".

Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδικάζει τα γεγονότα στη Λιβύη και την επίθεση που έχει εξαπολύσει ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ εναντίον της πρωτεύουσας Τρίπολης.

“Η στρατιωτική επίθεση του ΛΕΣ (Λιβυκός Εθνικός Στρατός) εναντίον της Τρίπολης και η κλιμάκωση που ακολούθησε εντός και περιμετρικά της πρωτεύουσας συνιστούν απειλή για την διεθνή ειρήνη και ασφάλεια και απειλούν ακόμη περισσότερο τη σταθερότητα στη Λιβύη” προειδοποιούν οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών-μελών της ΕΕ σε κοινή ανακοίνωσή τους.

“Η ΕΕ καλεί όλες τις πλευρές να εφαρμόσουν άμεσα εκεχειρία και να συνεργαστούν με τα Ηνωμένα Έθνη για να διασφαλίσουν την πλήρη παύση των εχθροπραξιών”, προστίθεται στην ανακοίνωση αυτή.

“Η προτεραιότητα είναι η άμεση κατάπαυση του πυρός”, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

“Οι τυφλές επιθέσεις εναντίον πυκνοκατοικημένων περιοχών ενδέχεται να συνιστούν εγκλήματα πολέμου και εκείνοι που παραβιάζουν το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο θα πρέπει να λογοδοτήσουν”, προειδοποιούν επίσης οι Ευρωπαίοι.

Η κοινή ανακοίνωση επισημαίνει επίσης ότι οι Βρυξέλλες “δεσμεύονται να σεβαστούν το εμπάργκο” στην πώληση όπλων στη Λιβύη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Χαμάς δημοσίευσε νέο βίντεο με Ισραηλινό όμηρο: Γεμάτος αίματα εκλιπαρεί να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κρατούμενοι
Στο βίντεο των 4 λεπτών, απεικονίζεται ο 36χρονος όμηρος Μαξίμ Χερκίν να είναι ξαπλωμένος και να αναφέρει πως τραυματίστηκε μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό
Maxim Herkin 1
Ερντογάν για Κυπριακό: Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν μεταξύ δυο κρατών και όχι κοινοτήτων
«Αν δεν υπάρξει μια δίκαιη, μόνιμη, βιώσιμη και ρεαλιστική λύση στο νησί, δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε εμείς την "Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου"» - Η αντίδραση της Λευκωσίας
Ο Ταγίπ Ερντογάν 1
Βατικανό: Ο σκληρός αγώνας για την επιβίωση της Ρώμης και η LGBTQ+ κοινότητα που θα επηρεάσει στην εκλογή του νέου Πάπα
Αμφισβητούν την διακυβέρνηση του Πάπα Φραγκίσκου οι καρδινάλιοι - Στόχος των μελών του Κονκλαβίου να γίνει ξανά η Ρώμη το επίκεντρο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας
Καρδινάλιοι