Πολιτική

Εκλογές 2019 – Ο Αντώνης Ρουπακιώτης υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών

Μετά τις 18:00 θυροκολλείται στη Βουλή το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυσή της και την προκήρυξη εκλογών. Ο Αντώνης Ρουπακιώτης αναλαμβάνει υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών. Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ η Έφη Αχτσιόγλου – Θα είναι επικεφαλής στο Επικρατείας. «Κλείδωσαν» τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στην επαρχία – Που υπάρχουν ακόμα… ανοιχτές θέσεις.

Η χώρα έχει μπει για τα καλά σε προεκλογική περίοδο και όπως επιτάσσει η πολιτική παράδοση μέσα στις επόμενες μέρες θα αντικατασταθεί ο υπουργός Εσωτερικών, ο αρμόδιος δηλαδή για τη διενέργεια των εκλογών.

Ο Αντώνης Ρουπακιώτης θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών, ενώ, όπως έχει γράψει το newsit.gr, η Έφη Αχτσιόγλου θα είναι εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου θα αναλάβει ο Λευτέρης Κρέτσος.

ΣΥΡΙΖΑ για πρόγραμμα ΝΔ

Αύριο (12.06.2019) εν τω μεταξύ αναμένεται να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να δώσει το τελικό ΟΚ στα ψηφοδέλτια του κόμματος. Μέχρι και αυτή τη στιγμή οι πληροφορίες λένε ότι στην επαρχία έχουν κλείσει το 100% τα ψηφοδέλτια, ενώ στην Αθήνα το ποσοστό είναι στο 90%.

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας αναμένεται να είναι επικεφαλής Έφη Αχτσιόγλου, ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Ευάγγελος Αποστολάκης, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι δεν αποκλείεται να συμπεριληφθεί και το όνομα του στελέχους της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρη Χατζησωκράτη.

Αλλαγή στο σχεδιασμό αναφορικά με το που θα είναι υποψήφιος, υπάρχει για τον Αλέξη Χαρίτση, αφού όλα δείχνουν πως θα “κατέβει” στη Μεσσηνία, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος θα είναι υποψήφιος στη Β’ Αθηνών, στο βόρειο τομέα.

[read4more]

Στο ίδιο ψηφοδέλτιο με τον Γιώργο Κατρούγκαλο, υποψήφιοι θα είναι τον Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Τάσος Πετρόπουλος, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο δικηγόρος Γιάννης Ματζουράνης, η Αννέτα Καββαδία, η Ελένη Αυλωνίτου, ο Γιώργος Κυρίτσης και ο Κώστας Ζαχαριάδης.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος λέγεται ότι θα βρεθεί στο ψηφοδέλτιο της Α’ Αθήνας, όπως και οι Νίκος Βούτσης, Νίκος Φίλης, Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Στον Νότιο τομέα της Β’ Αθήνας θα γίνει πραγματική μάχη αφού υποψήφιοι θα είναι ο Νίκος Παππάς, η Θεανώ Φωτίου, ο Νίκος Ξυδάκης, ο Γιάννης Μπαλάφας, ο Γιώργος Βασιλειάδης, η Βασιλική Κατριβάνου, η Ραλλία Χρηστίδου, αλλά και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και υπουργός Τουρισμού Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Στον Δυτικό τομέα την ψήφο των πολιτών αναμένεται να ζητήσουν ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Δημήτρης Βίτσας, ο Νίκος Τόσκας, η Χαρά Καφαντάρη, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Παναγιώτης Ρήγας και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ.

Στο Ηράκλειο της Κρήτης ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης θα βρεθεί στο ίδιο ψηφοδέλτιο με τον πρώην βουλευτή του Ποταμιού Σπύρο Δανέλλη ενώ στα Χανιά υποψήφιοι θα είναι ο Γιώργος Σταθάκης και ο Παύλος Πολάκης.

Η Όλγα Γεροβασίλη θα είναι υποψήφια στην Άρτα και ο Ανδρέας Ξανθός στο Ρέθυμνο. Ο Χρήστος Σπίρτζης θα μετακομίσει στο υπόλοιπο Αττικής από τη Β΄ Αθήνας και μαζί του, σύμφωνα με πληροφορίες, θα πολιτευτεί και ο διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζονται να κάνουν όλα τα στελέχη περιοδείες σε όλη την Ελλάδα και οι μεγάλες συγκεντρώσεις θα γίνουν μόνο την τελευταία εβδομάδα πριν από τις εκλογές.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Διχασμένη η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για την τέταρτη φρεγάτα - Καλπάκης, Ζαχαριάδης, Σβίγκου και Θεοχαρόπουλος διαφωνούν με το «Ναι» του Φάμελλου
Στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ τα εννέα από τα 16 μέλη της που μίλησαν για το θέμα αυτό εμφανίστηκαν αρνητικά στην αγορά μίας ακόμη φρεγάτας ενώ μόνο επτά ήταν θετικά
Σωκράτης Φάμελλος 1
Γιατί ο Χάρης Δούκας στηρίζει τώρα τον Νίκο Ανδρουλάκη και «αδειάζει» τον Παύλο Γερουλάνο
Στελέχη του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι ο Χάρης Δούκας έκανε μία έξυπνη κίνηση καθώς με αυτό τον ελιγμό εμφανίστηκε να εκθέτει τον Παύλο Γερουλάνο ενώ αυτός στηρίζει και δεν αμφισβητεί σε αυτή την κρίσιμη στιγμή τον πρόεδρο
Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας 2
Νέο ελληνικό μήνυμα σε ΝΑΤΟ και Τουρκία για το πρόγραμμα SAFE – Επαφές Μητσοτάκη με Ρούτε και Μερτς
«Οσο η Τουρκία εξακολουθεί να έχει στο τραπέζι το ζήτημα του casus belli και να αμφισβητεί την κυριαρχία ελληνικών νησιών η Ελλάδα δεν πρόκειται να συναινέσει στο να ενταχθεί η Τουρκία στο πρόγραμμα SAFE» είπε ο Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Μαρκ Ρούτε 1
Άδωνις Γεωργιάδης για Πάνο Ρούτσι: Έχω ευθύνη ως υπουργός, ανησυχώ – Τον παρακαλώ να μας αφήσει να τον εξετάσουμε
«Έχω ζητήσει από το ΕΚΑΒ κάθε μέρα να του κάνει εξετάσεις βιοχημικές, πίεση, καρδιάς και λοιπά. Ο κος Ρούτσι κάθε μέρα αρνείται», τόνισε ο υπουργός Υγείας
Άδωνις Γεωργιάδης 14