Κόσμος

Σρι Λάνκα: Συνελήφθη βασικός ύποπτος για τις πολύνεκρες επιθέσεις στις εκκλησίες

Τη σύλληψη και την έκδοση ενός από τους φερόμενους υπεύθυνους για τις αιματηρές επιθέσεις της 21ης Απριλίου στη Σρι Λάνκα ανακοίνωσε σήμερα η Ιντερπόλ.

Ο Αχάμεντ Μιλχάν Χαγιάτου Μοχάμεντ, 29 ετών, συνελήφθη μαζί με άλλους τέσσερις υπόπτους σε χώρα της Μέσης Ανατολής, ανέφερε η διεθνής αστυνομία για τις πολύνεκρες επιθέσεις στη Σρι Λάνκα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές στο Κολόμπο, οι πέντε άνδρες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας., με τον Μοχάμεντ να έχει καταγωγή από τη Σρι Λάνκα και να θεωρείται “υψηλόβαθμο στέλεχος” της τζιχαντιστικής οργάνωσης NTJ, η οποία πιστεύεται ότι ευθύνεται για τις πολύνεκρες επιθέσεις.

Από τις επιθέσεις αυτές, ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών, σκοτώθηκαν 258 άνθρωποι και τραυματίστηκαν σχεδόν 500. Οι καμικάζι ανατινάχθηκαν σε πολυτελή ξενοδοχεία και σε χριστιανικούς ναούς, σε οκτώ διαφορετικές τοποθεσίες στη Σρι Λάνκα.

“Η σύλληψη και η έκδοση ενός από τους βασικούς υπόπτους των βομβιστικών επιθέσεων συνιστά ένα σημαντικό βήμα στην έρευνα”, τόνισε ο γενικός γραμματέας της Ιντερπόλ Γιούργκεν Στοκ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η βασίλισσα Καμίλα στο «The Tower Remembers» στο Λονδίνο για την 80η επέτειο από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου
Χιλιάδες παπαρούνες, το σύμβολο της μνήμης στη Βρετανία, τοποθετήθηκαν προκειμένου να σχηματίσουν έναν κόκκινο «καταρράκτη» που κυλά από μία γωνία του Πύργου έως το γρασίδι ακριβώς από κάτω
Η βασίλισσα της Βρετανίας Καμίλα επισκέπτεται τον Πύργο του Λονδίνου για να δει την έκθεση κεραμικών παπαρούνων για την 80ή επέτειο του τέλους του Β' Παγκοσμίου Πολέμου
Φρίντριχ Μερτς: Από την ήττα από τη Μέρκελ και την απόσυρση μέχρι τη μεγάλη επιστροφή και την καγκελαρία
Από το 2009 έως το 2018 ο Μερτς ήταν εκτός πολιτικής, ασχολήθηκε με τις επιχειρήσεις ακόμη και με τη διάσημη ποδοσφαιρική ομάδα Borussia Dortmund και έγινε πολυεκατομμυριούχος
Ο νέος Καγκελάριος της Γερμανίας, Φρίντριχ Μερτς