Κόσμος

Ινδία: 49 νεκροί σε ένα 24ωρο από τον καύσωνα στο Μπιχάρ

Τουλάχιστον 49 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε 24 ώρες στο κρατίδιο Μπιχάρ στην βόρεια Ινδία.

Το Μπιχάρ στην Ινδία πλήττεται εδώ και δυο εβδομάδες απο καύσωνα, όπως έγινε γνωστό σήμερα από τις τοπικές αρχές, ενώ όλα τα θύματα προέρχονται από την περιοχή Μαγκάντ, όπου επικρατεί ξηρασία και η θερμοκρασία εδώ και πολλές ημέρες κυμαίνεται γύρω στους 45 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον Βιτζάι Κούμαρ, τον υπεύθυνο της υπηρεσίας δημόσιας υγείας, αναφέρθηκαν 49 θάνατοι σε τρεις περιφέρειες στην Ινδία.

“Υπήρξε μια ξαφνική εξέλιξη το απόγευμα του Σαββάτου. Άνθρωποι που έπασχαν από θερμοπληξία μεταφέρθηκαν σε διάφορα νοσοκομεία. Οι περισσότεροι πέθαναν το βράδυ του Σαββάτου, κάποιοι σήμερα το πρωί, ενώ νοσηλεύονταν”, ενώ άλλοι 40 άνθρωποι παραμένουν σε νοσοκομεία.

Τα περισσότερα θύματα ήταν άνω των 50 ετών και μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, με πολύ υψηλό πυρετό, διάρροια και εμετούς.

Ο πρώτος υπουργός του Μπιχάρ στην Ινδία, Νιτίς Κούμαρ, ανακοίνωσε ότι θα δοθεί αποζημίωση ύψους περίπου 5.000 ευρώ στις οικογένειες των θυμάτων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν θέσεις τζιχαντιστών στη Νιγηρία τα Χριστούγεννα: «Θα υπάρξουν κι άλλοι νεκροί αν συνεχιστεί η σφαγή χριστιανών» λέει ο Τραμπ
«Είχα προειδοποιήσει ήδη αυτούς τους τρομοκράτες ότι αν δεν σταματούσαν τη σφαγή χριστιανών, θα πλήρωναν ακριβά» λέει ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS