Πολιτική

Εκλογές 2019 – Το κυβερνητικό σχέδιο της ΝΔ σε 18 σελίδες

Τους βασικούς άξονες του σχεδίου της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση στον Ελληνικό Κόσμο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Μειώνουμε τον φόρο στις επιχειρήσεις από 28% σε 20% σε μία διετία και τον φόρο στα μερίσματα αμέσως. Διπλασιάζουμε τον χρόνο συμψηφισμού και ενισχύουμε τις υπεραποσβέσεις. Η αποκλιμάκωση του ύψους δανεισμού της χώρας φέρνει μείωση του κόστους δανεισμού στις επιχερήσεις», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσιάζοντας το αναπτυξιακό πρόγραμμα του κόμματος.

«Θα σαρώσουμε ως οδοστρωτήρας τη γραφειοκρατία», επανέλαβε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Μπορούμε να μειώσουμε τους ανέργους σε μία τετραετία σε λιγότερο από 500.000 από 850.000 που είναι σήμερα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύθηκε και για «Μείωση φόρων για όλους τους πολίτες». Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για εισαγωγικό συντελεστή από 22% σε 9% για εισόδημα έως 10.000 και σταδιακή μείωσης της εισφοράς αλληλεγγύης, ενώ ανακοίνωσε ότι θα μειωθούν οι εισφορές από 20% σε 15%. Όπως τόνισε, στο τέλος της τετραετίας θα εφαρμοστούν δύο συντελέστες ΦΠΑ 11% και 22%.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα της ΝΔ

Το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας που περιγράφεται με εύληπτο τρόπο σε ένα φυλλάδιο 18 σελίδων έχει ως τίτλο το κεντρικό προεκλογικό σύνθημα «Ισχυρή Ανάπτυξη, Αυτοδύναμη Ελλάδα, Ενωμένοι μπορούμε».

Στο φυλλάδιο εξηγούνται με απλά λόγια οι πολιτικές δεσμεύσεις της ΝΔ που θα δημιουργήσουν πολλές και καλά αμειβόμενες νέες θέσεις εργασία ενώ καταγράφονται οι μειώσεις φόρων και εισφορών που είναι στο επίκεντρο του κυβερνητικού της προγράμματος. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται η μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις από 28% σε 20%, η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% και η πάταξη της γραφειοκρατίας με τη θέσπιση π.χ. ρητών προθεσμιών στις διαδικασίες αδειοδότησης και με την καθιέρωση της ηλεκτρονικής υπογραφής.

Δείτε ζωντανά την παρουσίαση του προγράμματος της ΝΔ

Η Νέα Δημοκρατία δεν μένει, όμως, μόνο στην καταγραφή των προτεραιοτήτων της στο πεδίο της οικονομίας. Στην τελική περιγραφή του προγράμματος της αποτυπώνονται οι κεντρικές επιλογές της επόμενη κυβέρνησης στην παιδεία, την υγεία, την κοινωνική πολιτική, το περιβάλλον, την εξωτερική πολιτική, τις υποδομές, τη διαχείριση του μεταναστευτικού και προσφυγικού προβλήματος και φυσικά την ασφάλεια των πολιτών που είναι άλλωστε απόλυτη πολιτική προτεραιότητα για τη Νέα Δημοκρατία.

Μέσα από τη δημοσίευση της σύντομης εκδοχής του σχεδίου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και της σημερινής εκδήλωσης, η Νέα Δημοκρατία επιχειρεί να αναδείξει και τη διαιρετική τομή που τη χωρίζει από μία κυβέρνηση η οποία αποφεύγει όσο καμία στο παρελθόν να κάνει αποτίμηση του έργου της τα 4 τελευταία χρόνια. Και η οποία όταν δεν επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία επικαλούμενη fake news, αναλώνεται σε αποσπασματικές παροχές που δεν υπηρετούν ένα ολοκληρωμένο πολιτικό σχέδιο.

Η Νέα Δημοκρατία από την άλλη έχει επιλέξει να μιλήσει με στοιχεία και προτάσεις για το μέλλον. Έχει θέσει ως απόλυτη πολιτική προτεραιότητα την επίτευξη ισχυρής ανάπτυξης. Για να γίνει, όμως, αυτή πράξη είναι επιτακτική ανάγκη να υλοποιήσουμε μεταρρυθμίσεις σε όλο το φάσμα του δημόσιου βίου.

Σημειώνεται ότι τον πρόεδρο της ΝΔ θα προλογίσει η νεότερη υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ. Πρόκειται για την 25χρονη Ελένη Ταπεινού που έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της πριν από λίγο καιρό στην Πληροφορική και Επικοινωνία στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και διεκδικεί, βέβαια, για την πρώτη φορά την ψήφο των πολιτών στην Αχαΐα.

Δείτε το πρόγραμμα της ΝΔ

[pdf-embedder url=”https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2019/06/ND-programa145x21-web.pdf” title=”ND-programa145x21 web”]

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης: 2 δισ. € τους επόμενους μήνες για στήριξη εισοδήματος - Έκτακτη ενίσχυση για κτηνοτρόφους που έχασαν ζώα από ευλογιά, νέα μέτρα για το στεγαστικό
«Επιλέγω συνειδητά να μη σχολιάσω τίποτα δημόσια απ'όσα λέει ο Αντώνης Σαμαράς» - «Εγώ δεν θα έμπαινα σε πλοίο με καπετάνιο που το έριξε στα βράχια» είπε για τον Αλέξη Τσίπρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΕΡΤ
137
Το «φάντασμα» της ακυβερνησίας μετά τις εκλογές και η ανησυχία του ΠτΔ – Τα σενάρια για την ημερομηνία των εκλογών
«Ο ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας περιλαμβάνει το ενδιαφέρον για την πολιτική σταθερότητα και θα ήταν θεσμικά μυωπικό, ίσως και ανεύθυνο να αποφύγει να επισημάνει τον κίνδυνο της αστάθειας»
Κωνσταντίνος Τασούλας 9
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο Μαξίμου: «Να ανέβει το ελληνικό τένις ακόμα πιο ψηλά»
Στις 8 Νοεμβρίου, ο Νόβακ Τζόκοβιτς νίκησε τον Ιταλό Λορέντζο Μουζέτι στον τελικό του ATP 250 της Αθήνας, κατακτώντας στα 38 του χρόνια τον 101ο τίτλο του στο ανδρικό tour
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Σέρβος πρωταθλητής του τένις, Νόβακ Τζόκοβιτς
9
Η Αφροδίτη Λατινοπούλου απορρίπτει τα σενάρια συνεργασίας με τον Αντώνη Σαμαρά: «Τον εκτιμώ αλλά είμαστε αυτόνομοι»
«Σε κάποια πράγματα από αυτά που που λέει ο Αντώνης Σαμαράς, συμφωνώ», σχολίασε η πρόεδρος της Φωνής Λογικής - Τι είπε για την εξέγερση των μεταναστών στη δομή φιλοξενίας στις Σέρρες
Αφροδίτη Λατινοπούλου