Κόσμος

Συρία: 15 νεκροί από τους Ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Έξι άμαχοι και εννέα φιλοκυβερνητικοί μαχητές έχασαν τη ζωή τους από τα ισραηλινά πλήγματα που πραγματοποιήθηκαν χθες, Κυριακή, στη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Οι μαχητές σκοτώθηκαν στη διάρκεια επιδρομών που πραγματοποιήθηκαν αργά χθες το βράδυ κοντά στη Δαμασκό και στην επαρχία Χομς (κεντρική Συρία), σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

«Δεν γνωρίζουμε αν οι άμαχοι σκοτώθηκαν από τα ισραηλινά πλήγματα, από θραύσματα πυραύλων που έπεσαν στη ζώνη ή από την τεράστια πίεση που προκλήθηκε από τις εκρήξεις, ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο.

Σύμφωνα μ’ αυτή τη μκο που διαθέτει ένα δίκτυο πηγών σ’ όλη την εμπόλεμη χώρα, επλήγησαν πολλές ιρανικές θέσεις κοντά στη Δαμασκό και στοχοθετήθηκαν επίσης ένα κέντρο έρευνας και ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο στα δυτικά της Χομς όπου είναι ανεπτυγμένοι μαχητές της λιβανικής σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ και Ιρανοί.

Ο ένας από τους φιλοκαθεστωτικούς μαχητές που σκοτώθηκαν ήταν Σύρος ενώ οι άλλοι άλλων εθνικοτήτων, δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.syria

Αναφορές για 4 αμάχους νεκρούς

Το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA είχε μεταδώσει στη διάρκεια της νύκτας πως τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν και 21 τραυματίσθηκαν από ισραηλινό βομβαρδισμό κοντά στη Δαμασκό.

Το συριακό πρακτορείο διευκρίνισε πως ένα τρίχρονο παιδί είναι μεταξύ των αμάχων που σκοτώθηκαν και έκανε λόγο για ισραηλινά πλήγματα κοντά στη Δαμασκό και τη Χομς.

«Οι αντιαεροπορικές άμυνές μας αντιμετώπισαν εχθρικούς πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από ισραηλινά αεροπλάνα», μετέδωσε το πρακτορείο επικαλούμενο στρατιωτική πηγή.

syria

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χαμάς: Ο Νετανιάχου συνεχίζει να λέει μία «σειρά από ψέματα προσπαθώντας να αποκρύψει την αλήθεια»
Ο Νετανιάχου, από την πλευρά του είχε δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να καταλάβει τη Γάζα, αλλά να «την απελευθερώσει από τη Χαμάς», κατηγορώντας τους επικριτές του για «παγκόσμια εκστρατεία ψεμάτων»
Μαχητές της Χαμάς
«Το Ισραήλ να ανακαλέσει την απόφαση για τη Γάζα» - Κοινή δήλωση Ελλάδας και άλλων 4 χωρών
Με κοινή τους δήλωση οι Μόνιμοι Αντιπρόσωποι των 5 χωρών καταδίκασαν την απόφαση του Ισραήλ να επεκτείνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα - «Ανθρωπιστική καταστροφή αδιανόητου μεγέθους»
Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ 10
Συνάντηση Τραμπ – Πούτιν στην Αλάσκα: Οι Ευρωπαίοι ηγέτες προειδοποιούν ότι δεν θα δεχτούν μια «δεύτερη Γιάλτα»
Βερολίνο, Παρίσι και Λονδίνο παρουσιάζουν το δικό τους σχέδιο ειρήνης και ξεκαθαρίζουν ότι το Κίεβο πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων – Ο Ζελένσκι απορρίπτει κάθε εδαφική παραχώρηση
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Εμανουέλ Μακρόν 6