Κόσμος

Παραιτήθηκε ο πρέσβης της Βρετανία στις ΗΠΑ! Ο Τραμπ τον είχε χαρακτηρίσει “ηλίθιο” και “τρελό”

Ο πρέσβης της Βρετανίας στις ΗΠΑ, Κιμ Νταρόκ, παραιτήθηκε σήμερα, μετά τα όσα είχε σούρει στον Ντόναλντ Τραμπ σε απόρρητα έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Ο πρόεδρος Τραμπ είχε επιτεθεί με σκληρούς χαρακτηρισμούς στον κ. Νταρόκ και τον χαρακτήρισε “ηλίθιο” και “τρελό” μετά την δημοσιοποίηση των εγγράφως όπου ο διπλωμάτης μιλάει με απαξιωτικά λόγια για τον πρόεδρο των ΗΠΑ και την κυβέρνησή του.

[read4more]

«Μετά τη διαρροή επίσημων εγγράφων από αυτή την πρεσβεία γίνονται πολλές εικασίες σχετικά με τη θέση μου και τη διάρκεια της επαναπομείνασας θητείας μου ως πρεσβευτή», αναφέρει ο Νταρόκ στην επιστολή παραίτησής του, που απευθύνεται στον Σάιμον ΜακΝτόναλντ επικεφαλής των βρετανικών διπλωματικών υπηρεσιών.

«Θέλω να βάλω ένα τέλος στις εικασίες. Η τρέχουσα κατάσταση καθιστά αδύνατο να συνεχίσω το έργο μου όπως θα ήθελα.Υπό αυτές τις συνθήκες ο υπεύθυνος δρόμος είναι να επιτρέψω τον διορισμό νέου πρεσβευτή», κατέληξε ο Νταρόκ.

Ο ΜακΝτόναλντ έκανε δεκτή την παραίτηση του Βρετανού πρεσβευτή, σχολιάζοντας: «Τις τελευταίες δύσκολες ημέρες συμπεριφερθήκατε όπως συμπεριφερόσασταν πάντα στη διάρκεια της μακράς και διακεκριμένης καριέρας σας με αξιοπρέπεια, επαγγελματισμό και κομψότητα».

Η Τερέζα Μέι από την πλευρά της δήλωσε στο κοινοβούλιο πως μίλησε σήμερα το πρωί με τον κ. Νταρόκ. Ο οποίος έτσι και αλλιώς στο τέλος του χρόνου θα αποχωρούσε από τη θέση του.

«Του είπα πως λυπάμαι πολύ που ένιωσε ότι θα πρέπει να εγκαταλείψει τη θέση του ως πρεσβευτής στην Ουάσινγκτον», επεσήμανε η Μέι ενώ υπογράμμισε ότι οι αξιωματούχοι θα πρέπει να είναι σε θέση να προσφέρουν «ολοκληρωμένες και ειλικρινείς συμβουλές».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ουκρανία κατέστρεψε για πρώτη φορά 2 δύο ρωσικά αμφίβια αεροσκάφη Beriev στην Κριμαία – 3 νεκροί και 16 τραυματίες
Πρόκειται για σπάνια και ακριβά αεροσκάφη που για δεκαετίες θεωρούνταν το «καμάρι» της σοβιετικής και ρωσικής αεροπορίας - Η Ρωσία έχασε μοναδικό εξοπλισμό που δεν μπορεί να αντικατασταθεί γρήγορα
Beriev
Πώς θα ξέσπαγε ένας Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος: Εφιαλτικό σενάριο Βρετανού στρατηγού για καταστροφή του ΝΑΤΟ
Το DailyMail δημοσιεύει μια ανατριχιαστική προβολή: κυβερνοεπίθεση στην Ευρώπη, ταραχές, ρωσική εισβολή στις χώρες της Βαλτικής και κινεζική επίθεση στην Ταϊβάν
Ένα άρμα μάχης κατά τη διάρκεια ασκήσεων του ΝΑΤΟ στην Πολωνία.
Τσάρλι Κερκ: Η σπαρακτική ομιλία της χήρας του – «Συγχωρώ τον δράστη, αυτό θα έκανε ο Χριστός και ο σύζυγός μου»
Μη μπορώντας να σταματήσει τα δάκρυά της, η Έρικα Κέρκ δήλωσε για τον δολοφόνο του άνδρα της πως η απάντηση στο μίσος δεν είναι το μίσος αλλά η αγάπη - «Η απάντηση που γνωρίζουμε από το Ευαγγέλιο είναι η αγάπη ακόμα για τους εχθρούς μας που μας διώκουν»
Έρικα Κερκ
5
«Η Αμερική πενθεί, ο Τσάρλι Κερκ δεν μισούσε τους αντιπάλους του, εγώ τους μισώ» είπε ο Ντόναλντ Τραμπ στην κηδεία του ακτιβιστή
Παρών ήταν ο Έλον Μασκ που κάθισε μαζί με τον Τραμπ μετά από καιρό - Αιχμές του Αμερικανού προέδρου για το κόψιμο του σόου του Τζίμι Κίμελ
Ο Αμερικανός πρόεδρος με την χήρα του Τσάρλι Κερκ REUTERS 10