Κόσμος

Συρία: 11 νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην Αφρίν

Τουλάχιστον έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες ακόμη τραυματίστηκαν από την έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου στην πόλη Αφρίν στη βόρεια Συρία, την οποία Σύροι αντάρτες που υποστηρίζονται από την Τουρκία κατέλαβαν από Κούρδους μαχητές πέρυσι.

Η έκρηξη σημειώθηκε στην είσοδο της πόλης την ώρα που αρκετά αυτοκίνητα είχαν σχηματίσει ουρά αναμένοντας έλεγχο και προκάλεσε τον θάνατο αμάχων, ανάμεσά τους και παιδιά, επεσήμανε και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Παρατηρητήριο και ιατρικές πηγές πρόσθεσαν ότι περισσότεροι από 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη, κάποιοι σοβαρά. Πηγή του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, που ανήκει στην αντιπολίτευση, μιλώντας στο πρακτορείο Sputnik ανέβασε τον αριθμό των τραυματιών σε 38.

Η πόλη Αφρίν βρίσκεται βόρεια του Χαλεπιού, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Μέχρι πέρυσι βρισκόταν υπό τον έλεγχο της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) όμως στη συνέχεια την κατέλαβαν Σύροι αντάρτες υποστηριζόμενοι από την Τουρκία.

Αν και οι μεγάλες συγκρούσεις έχουν τερματιστεί προς το παρόν στις περισσότερες περιοχές της Συρίας, εξακολουθεί να επικρατεί μεγάλη αβεβαιότητα με βομβιστικές και άλλες επιθέσεις να σημειώνονται εναντίον αμάχων σε περιοχές που ελέγχονται από διάφορες πλευρές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το πρώτο 24ωρο του Νικολά Σαρκοζί στη φυλακή: Έκανε γυμναστική και άρχισε να γράφει το βιβλίο του – Δύο φύλακες ασφαλείας σε γειτονικό κελί για την προστασία του
Ο δικηγόρος του περιέγραψε μία «δύσκολη» πρώτη μέρα για τον Σαρκοζί - «Όλοι οι κρατούμενοι κάνουν θόρυβο, φωνάζουν, χτυπούν στους τοίχους»
Νικολά Σαρκοζί
Ντόναλντ Τραμπ: Το υπουργείο Δικαιοσύνης πιθανόν μου οφείλει πολλά χρήματα ως αποζημίωση
Οι δικηγόροι του ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα αξιώνουν κάπου 230 εκατομμύρια δολάρια από το υπουργείο ως αποζημίωση για ομοσπονδιακές έρευνες σε βάρος του πριν από την εκλογή του για δεύτερη θητεία
Ντόναλντ Τραμπ
Επέστρεψαν στο Ισραήλ οι σοροί του ιδρυτή του κιμπούτς Νιρ Οζ και ενός 38χρονου υπαξιωματικού
Ο Ταμίρ Αντάρ, υπαξιωματικός 38 ετών, σκοτώθηκε όταν έγινε στο νότιο Ισραήλ η έφοδος της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου 2023, ενώ ο Άριε Ζαλμάνοβιτς, 85 ετών όταν πέθανε, ήταν αγρότης, εκ των ιδρυτών του κιμπούτς Νιρ Οζ
Οι δύο νεκροί όμηροι που αναγνωρίστηκαν