Πολιτική

Βουλή: Με την διαδικασία του επείγοντος το νομοσχέδιο για άσυλο και Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με τη διαδικασία του επείγοντος θα εισαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή το νομοσχέδιο για την κυβερνησιμότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, το πανεπιστημιακό άσυλο και τις επείγουσες διατάξεις.

Στόχος είναι Δευτέρα και Τρίτη να γίνει η επεξεργασία του νομοσχεδίου στην Επιτροπή και την Τετάρτη, αν χρειαστεί και Πέμπτη, να γίνει η συζήτησή στην Ολομέλεια. Τη Δευτέρα το μεσημέρι θα αρχίσει στην Ολομέλεια η συζήτηση του νομοσχεδίου για το επιτελικό κράτος με στόχο να ψηφιστεί την Τρίτη.

Ο προγραμματισμός του νομοθετικού έργου συνάντησε αντιρρήσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, κατά τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Αντιρρήσεις για το ότι το διϋπουργικό νομοσχέδιο για την κυβερνησιμότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, το πανεπιστημιακό άσυλο και τις άλλες διατάξεις θα εισαχθεί προς συζήτηση και επεξεργασία με τη διαδικασία του επείγοντος, εξέφρασε στη Διάσκεψη των Προέδρων, η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη. «Δεν ακολουθούνται έτσι οι κανόνες καλής νομοθέτησης για τους οποίους μιλάει η κυβέρνηση.

Αυτό είναι κακή νομοθέτηση και νομοσχέδια προωθούνται με τέτοιες διαδικασίες, για λόγους δημόσιας εικόνας της κυβέρνησης η οποία δεν έχει όμως καμία σχέση με την ουσία», είπε η κ. Γεροβασίλη και πρόσθεσε ότι αντίστοιχη πρακτική ακολουθήθηκε και στο νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος που εισήχθη προς συζήτηση και επεξεργασία στην επιτροπή χωρίς να συνοδεύεται από την έκθεση δημόσιας διαβούλευσης, χωρίς να έχει περάσει από την ΚΕΝΕ.

Αντιρρήσεις για το χαρακτήρα του επείγοντος διατύπωσαν στη Διάσκεψη των Προέδρων και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, την Δευτέρα 5.8.2019, ώρα 14.00 εισάγεται στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος. Εφόσον κριθεί αναγκαίο, η συζήτηση του νομοσχεδίου θα συνεχιστεί και την Τρίτη 6.8.2019 και ώρα 18.00.

Την Δευτέρα και την Τρίτη θα συνεδριάσουν οι αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές για το διϋπουργικό νομοσχέδιο (κυβερνησιμότητα ΟΤΑ, πανεπιστημιακό άσυλο κλπ). Το νομοσχέδιο θα εισαχθεί στην Ολομέλεια την Τετάρτη 7.8.2019 ώρα 10.00 και εφόσον χρειαστεί, θα συζητηθεί και την Πέμπτη 8.8.2019, ώρα 10.00.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Στέφανος Κασσελάκης προτείνει την αλλαγή ονόματος του Κινήματος Δημοκρατίας σε Δημοκράτες – Προοδευτικό Κέντρο
«Ήρθε η ώρα για ένα άλμα που θα μετατρέψει την πρωτοβουλία που ξεκίνησε από το Γκάζι σε μια νέα δημοκρατική παράταξη, αντάξια των ευρωπαϊκών προτύπων» τονίζει ο Στέφανος Κασσελάκης
Στέφανος Κασσελάκης
24
Πιερρακάκης: «Η έλλειψη αποτελεσματικότητας, διαβρώνει την εμπιστοσύνη σε πολλές κοινωνίες»
«Η ισορροπία στη διακυβέρνηση λείπει από πολλά μέρη του κόσμου, ανάμεσα σε σημαντικές παραμέτρους» λέει ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης
Ανδρουλάκης στο TikTok: «Με το GenRent έχουμε ολοκληρωμένη απάντηση στο ζήτημα στέγασης»
Το GenRent αποσκοπεί σε περιορισμό της βραχυχρόνιας μίσθωσης, κατάργηση της golden visa, πλαφόν στην αύξηση ενοικίων, θέσπιση ανώτατων μισθωμάτων για ακίνητα που δεν πληρούν βασικές προδιαγραφές
Νίκος Ανδρουλάκης