Κόσμος

Ισλανδία: 50 φάλαινες “πιλότοι” ξεβράστηκαν στις ακτές – video

Περίπου 50 ραμφοφάλαινες, ή φάλαινες "πιλότοι" ξεβράστηκαν στην Ισλανδία, με περίπου 20 από αυτές τελικά να πεθαίνουν, σύμφωνα με τις αρχές.

Πρόκειται για το δεύτερο παρόμοιο συμβάν με φάλαινες “πιλότους” σε δύο εβδομάδες στην Ισλανδία, με άλλα 52 κήτη στα δυτικά της νησιωτικής χώρας.

Οι ραμφοφάλαινες ανακαλύφθηκαν το βράδυ της Παρασκευής (2.8.2019) στην περιοχή Γκάρντουρ, σε απόσταση 50 χλμ. από την πρωτεύουσα Ρέικιαβικ.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, οι περίοικοι αμέσως μετά τον εντοπισμό τους κατέβαλαν απεγνωσμένες προσπάθειες να σύρουν τις φάλαινες πίσω στη θάλασσα, προτού ακόμη καταφθάσουν οι υπηρεσίες αρωγής, ή να τις κρατήσουν εν ζωή. Το είδος αυτό απαντάται σε όλον τον Ατλαντικό και εκτιμάται ότι ο πληθυσμός του ανέρχεται σε 600 με 800.000 κήτη.

Ισλανδία: Αγώνας διάσωσης

“Περίπου 90 εθελοντές προσπάθησαν να κρατήσουν υγρά τα ζώα”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Νταβίντ Μαρ Μπιάρνασον, εκπρόσωπος της Ισλανδικής Υπηρεσίας Έρευνας και Διάσωσης.

Περί τις 11.00 το πρωί του Σαββάτου (ώρα Ελλάδος) τα τελευταία κήτη που διασώθηκαν τελικά μπόρεσαν να μετακινηθούν στα ανοικτά. “Χρειάσθηκε να περιμένουμε την πλημμυρίδα προκειμένου να τα οδηγήσουμε στα ανοικτά”, τόνισε ο Μπιάναρσον.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Κίεβο δικαιολογεί τις επιθέσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ στο Ιράν: «Η Τεχεράνη υπήρξε συνεργός της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία»
«Τα μέτρα τα οποία ελήφθησαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ κατά των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στο ιρανικό καθεστώς» αναφέρει το ουκρανικό ΥΠΕΞ
Καπνός υψώνεται μετά την ισραηλινή επίθεση, σύμφωνα με το Ιράν, στην αποθήκη πετρελαίου Sharan στην Τεχεράνη
Δορυφορικές εικόνες από το χτύπημα των ΗΠΑ στην υπόγεια πυρηνική εγκατάσταση του Ιράν στο Φορντό
Οι εικόνες υψηλής ανάλυσης της «Maxar Technologies» δείχνουν έξι νέους κρατήρες, καθώς και γκρίζα σκόνη και συντρίμμια μετά την αμερικανική επίθεση στα πυρηνικά του Ιράν στο Φορντό
Δορυφορικές εικόνες πάνω από το υπόγειο πυρηνικό συγκρότημα Fordow του Ιράν, πριν και μετά το χτύπημα των ΗΠΑ
Skynews: Πως θα αντεπιτεθεί το Ιράν μετά την επίθεση των ΗΠΑ – Ο ρόλος της Ρωσίας και της Κίνας
Η Ρωσία, η Κίνα, το Ιράν και η Βόρεια Κορέα θεωρούνται από τους δυτικούς συμμάχους ως ένας νέος άξονας αυταρχικών δυνάμεων, οι οποίες ευθυγραμμίζονται και υποστηρίζουν η μία την άλλη
Καπνός υψώνεται μετά από ισραηλινή επίθεση στην Τεχεράνη 16