Κόσμος

Ινδικός πύραυλος κατάφερε να τεθεί σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη

Ο ινδικός πύραυλος Chandrayaan-2 κατάφερε σήμερα να τεθεί σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη, σχεδόν ένα μήνα μετά την εκτόξευσή του, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Στόχος αυτής της ινδικής αποστολής, η οποία στοίχισε 145 εκατομμύρια δολάρια, είναι να διερευνήσει την ύπαρξη νερού στον νότιο πόλο της Σελήνης, μια περιοχή ανεξερεύνητη από οποιαδήποτε άλλη χώρα ως σήμερα.

Ο Ινδικός Οργανισμός Διαστήματος πιθανολογεί ότι στο νότιο πόλο της Σελήνης υπάρχει νερό σε μορφή πάγου, όπως και κρατήρες που θα μπορούσαν να αποκαλύψουν πληροφορίες για το πρώιμο ηλιακό σύστημα.

Το διαστημόπλοιο Chandrayaan-2, το οποίο στα σανσκριτικά σημαίνει «όχημα της Σελήνης», απογειώθηκε από διαστημικό σταθμό της νότιας Ινδίας στις 22 Ιουλίου με καθυστέρηση μιας εβδομάδας λόγω τεχνικών δυσκολιών.

Ο μη επανδρωμένος πύραυλος αναμένεται να προσσεληνωθεί στις 6 ή τις 7 Σεπτεμβρίου και θα είναι η πρώτη αποστολή που θα προσεδαφιστεί στον νότιο πόλο της Σελήνης.

Αν η αποστολή αυτή στεφθεί με επιτυχία, η Ινδία θα γίνει η τέταρτη χώρα που θα έχει καταφέρει να προσεδαφίσει ένα διαστημικό σκάφος στη Σελήνη μετά τη Σοβιετική Ένωση, τις ΗΠΑ και την Κίνα. Ισραηλινό διαστημόπλοιο που εκτοξεύθηκε τον Απρίλιο αντιμετώπισε πρόβλημα στην εκτόξευσή του και κατέπεσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σκληρή γραμμή Τραμπ απέναντι στο Ιράν: «Ίσως είμαστε καλύτερα χωρίς συμφωνία»
Ο Αμερικανικός πρόεδρος χαρακτήρισε προδότες τους επικριτές του, ενώ ανακοίνωσε στρατιωτική βοήθεια 8,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε συμμάχους των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή
Ντόναλντ Τραμπ
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
«Τεράστιο κόστος και συνέπειες» με τους νέους δασμούς Τραμπ στα αυτοκίνητα από την ΕΕ – Η απάντηση της Κομισιόν
Η απάντηση της ΕΕ έρχεται μετά την κατηγορία του Τραμπ προς την ΕΕ ότι δεν συμμορφώνεται «στο σύνολό της» με τη εμπορική συμφωνία που επιτεύχθηκε και την ανακοίνωσή του ότι θα αυξήσει τους δασμούς στο 25%
Αυτοκίνητα 10
Αυτοκτόνησε γιος Νορβηγών διπλωματών που έλαβε 5 εκατομμύρια δολάρια από τον σεξουαλικό εγκληματία Τζέφρι Επστάιν
Το ζευγάρι των Νορβηγών είχε αποκτήσει διεθνή αναγνώριση για τον ρόλο του στις Συμφωνίες του Όσλο τη δεκαετία του 1990, ανάμεσα στο Ισραήλ και την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης
Τζέφρι Επστάιν