Πολιτική

ΚΚΕ: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν ως “ευαγγέλιο” στο προσφυγικό την απαράδεκτη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας

Ευθύνες σε ΝΔ αλλά και σε ΣΥΡΙΖΑ επιρρίπτει το ΚΚΕ για την κατάσταση στο προσφυγικό, τονίζοντας πως και οι δύο έχουν "ευαγγέλιο" τις κατευθύνεις της Ε.Ε που εγκλωβίζει και εξαθλιώνει πρόσφυγες και μετανάστες.

«Η κλιμάκωση του αυταρχισμού απ’ την κυβέρνηση της ΝΔ απέναντι στους πρόσφυγες, με πιο χαρακτηριστικό δείγμα την απαγόρευση προσφυγής για τους αιτούντες άσυλο, πατάει πάνω στην αντιδραστική πολιτική της ΕΕ. Αυτή την πολιτική, όχι απλά υπηρέτησε, αλλά συνδιαμόρφωσε στην ΕΕ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, γι’ αυτό κι αποτελούν θράσος οι αναφορές του στα ανθρώπινα δικαιώματα, που ποδοπατήθηκαν στα κολαστήρια τύπου Μόριας» επισημαίνει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για το προσφυγικό και την αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ.

«ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν ως ‘ευαγγέλιο’ στο Προσφυγικό την απαράδεκτη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας και συνολικά την πολιτική της ΕΕ, που έχει προκαλέσει τη σημερινή εκρηκτική κατάσταση για τους πρόσφυγες και τους νησιώτες» καταλήγει το κόμμα στο σχόλιό του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Η συνεργασία της Νέας Αριστεράς με τον ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα Τσίπρα δεν μπορεί να ανατρέψει την ηγεμονία της Δεξιάς
«Μπορεί ένα τέτοιο κοινό ψηφοδέλτιο να διαμορφώσει τους όρους για τη δημιουργία μίας νέας πλειοψηφίας; Μακάρι να ήταν εύκολο, ωραία θα ήταν»
Γαβριήλ Σακελλαρίδης
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανάρτηση στο TikTok για τις φοροελαφρύνσεις στη ΔΕΘ για τους νέους – «Για να δούμε τι απάντησαν»
Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι τα μέτρα εγκρίθηκαν ήδη από τη Βουλή στις 7 Νοεμβρίου και στάθηκε ιδιαίτερα στον μηδενισμό φόρου για νέους εργαζόμενους
Κυριάκος Μητσοτάκης
11
Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της Βουλής για το 2026 – Κακλαμάνης: Μακάρι να λειτουργούσε έτσι το ελληνικό Δημόσιο
Τον προϋπολογισμό της Βουλής υπερψήφισαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Αριστερά, η Ελληνική Λύση και η Νίκη, με το «παρών» τοποθετήθηκε το ΚΚΕ, ενώ καταψήφισε η Πλεύση Ελευθερίας
Ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης