Κόσμος

Κρυφογελάει ο Ερντογάν! Τα… φάουλ του Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου θριάμβευσε στις δημοτικές εκλογές της Τουρκίας και "έκλεψε" τον... θρόνο της Κωνσταντινούπολης από την παράταξη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος βέβαια τον περιμένει στη γωνία.

Ο Ιμάμογλου υποσχέθηκε σε όσους ζουν στην Κωνσταντινούπολη πως όλα θα γίνουν καλύτερα, όπως ήταν και το σύνθημα της προεκλογικής του εκστρατείας. Φαίνεται, όμως, πως στην πράξη δεν είναι όλα τόσο εύκολα. Κάποια… φάουλ έχουν ήδη γίνει και ο Ερντογάν μάλλον θα τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση!

Η τελευταία αύξηση στην Κωνσταντινούπολη επί Ιμάμογλου έγινε στο ψωμί που φτιάχνεται από την Νομαρχία της Πόλης και πωλείται σε κιόσκια. Σύμφωνα με τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, η αύξηση στα συσκευασμένα ψωμιά αγγίζει το 40%.

listapsomi

Στις 27 Αυγούστου 2019, τέθηκε σε ισχύ η αύξηση 25% στα ταξί (σ.σ. ανήκουν στον δήμο), με την ελάχιστη διαδρομή να κοστίζει πλέον 13 τουρκικές λίρες από 10.
Ακολούθησε αύξηση 25% στα minibus (λεωφορεία ιδιωτικού συμφέροντος), στο νερό, σε σχολικά βαν και στα δημοτικά πάρκινγκ. Μάλιστα, για τα δημοτικά πάρκινγκ είχε υποσχεθεί εκπτώσεις…
Επίσης, 40% αύξηση σημειώθηκε στα ποδήλατα του δήμου, που νοικιάζονται (İSBİKE), ενώ κατά 20% αυξήθηκαν τα εισιτήρια πλοίων για τα δρομολόγια İstinye – Çubuklu και Harem – Sirkeci.

Στα όσα… δεν έκανε ο Ιμάμογλου, του καταλογίζουν την υπόσχεση ότι οι μητέρες και τα παιδιά θα μετακινούνται δωρεάν με τις συγκοινωνίες, κάτι που ακόμα δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή.

Εκατομμύρια πολίτες στην ανέχεια

Βέβαια, οι αυξήσεις του Ιμάμογλου δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να συγκριθούν με τις ευθύνες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την κατρακύλα της τουρκικής οικονομίας. Η Τουρκική λίρα μέσα σε δύο χρόνια έχασε το 40% της αξίας της, ο πληθωρισμός κυμαίνεται στα επίπεδα του 20% οδηγώντας στην ανέχεια εκατομμύρια Τούρκων πολιτών, το κατά κεφαλήν εισόδημα μειώθηκε από 12.500 Δολάρια το 2013 σε 9.000 δολάρια φέτος και τα χρέη σε ξένο νόμισμα (ιδιωτών και επιχειρήσεων) βρίσκονται στα 330 δισεκατομμύρια δολάρια, με ένα αξιόλογο μέρος από αυτά να δηλώνει πλήρη αδυναμία εξυπηρέτησης τους.

Επιμέλεια: Καρολίνα Μισέλ/ Με πληροφορίες από Euronews, Ensonhaber, Yeniakit

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πυρκαγιές στην Ευρώπη: Ρεκόρ με περισσότερα από 10 εκατομμύρια στρέμματα καμένα το 2025
Οι δασικές πυρκαγιές έχουν ήδη καταστρέψει μια έκταση ίση με την Κορσική, ξεπερνώντας μέσα σε οκτώ μήνες το προηγούμενο ρεκόρ του 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία του ευρωπαϊκού συστήματος EFFIS
Πυρκαγιά στην Πορτογαλία
Ιταλία: Σάλος με σεξιστική ομάδα στο Facebook – Η Meta την έκλεισε μετά από 6 χρόνια
Μια ομάδα με 32.000 μέλη όπου άνδρες μοιράζονταν προσωπικές φωτογραφίες των συζύγων τους προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων – Η Meta την έκλεισε μετά από έξι χρόνια λειτουργίας, σύμφωνα με τους Financial Times
Το logo του Facebook
Ο Ντόναλντ Τραμπ απομακρύνει υψηλόβαθμη αναλύτρια της CIA για τη Ρωσία – Ανησυχίες στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ
Το Economist αποκαλύπτει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος αφαίρεσε την άδεια ασφαλείας από έμπειρη αναλύτρια της CIA, σε μια άνευ προηγουμένου «εκκαθάριση» στις υπηρεσίες πληροφοριών
Το κτίριο όπου στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία της CIA στη Βιρτζίνια
Αράχνες–«ζόμπι»: Ο μύκητας που προκαλεί τρόμο και θυμίζει το The Last of Us
Μύκητας που ανακαλύφθηκε πρόσφατα μετατρέπει αράχνες σε πραγματικά «ζόμπι», ένα φαινόμενο που τρομάζει κατοίκους και κηπουρούς σε όλο τον κόσμο, ενώ θυμίζει το σύμπαν της σειράς The Last of Us, γράφει η Wall Street Journal
Αράχνη