Ελλάδα

64 χρόνια από τα Σεπτεμβριανά – Εκδήλωση στο Παλαιό Φάληρο

Η Eθελοντική Oμάδα «Ρωμιών Πράξεις» και ο Μορφωτικός Σύνδεσμος Μακροχωρίου Κωνσταντινουπόλεως σε συνεργασία με τους Δήμους Αλίμου και Π. Φαλήρου και με αφορμή την 64η επέτειο του πογκρόμ κατά των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης τον Σεπτέμβριο του 1955, συνδιοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Ο ρόλος της Τέχνης στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης».

Η εκδήλωση θα γίνει σήμερα Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 19:00, στο Δημαρχείο Π. Φαλήρου (Τερψιχόρης 51). Στη συζήτηση που θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Μανώλης Κωστίδης ομιλητές θα είναι οι δημοσιογράφοι Χρ. Βασιλόπουλος και Δ. Πετρόπουλος, οι οποίοι θα παρουσιάσουν αποσπάσματα της δημοσιογραφικής τους έρευνα από την εκπομπή «Μηχανή του Χρόνου», καθώς και ο ηθοποιός Ιεροκλής Μιχαηλίδης. Ακολούθως, ο Μ. Σ Μακροχωρίου Κων/πόλεως «Το Έβδομον του Βυζαντίου» θα παρουσιάσει τη θεατρική παράσταση «Γιατί;» με θέμα εμπνευσμένο από τα Σεπτεμβριανά και αφηγητή τον δημοσιογράφο και εκδότη κ. Αλέκο Παπαδόπουλο.

Septemvriana
Παράλληλα, στον χώρο του Δημαρχείου θα λειτουργεί έκθεση με τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (τουρκικών, ελληνικών, κυπριακών) που εκδόθηκαν τις κρίσιμες μέρες των γεγονότων και θα προβάλλεται οπτικοακουστικό υλικό από το Ιστορικό Αρχείο της ΕΡΤ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο ντοκουμέντα από τη δράση του κυκλώματος που εξαπατούσε πολίτες και από την επιχείρηση σύλληψης των μελών του
Στο βίντεο διακρίνεται ένα μέλος του κυκλώματος να συναντά μια ηλικιωμένη έξω από μια πολυκατοικία και να συνομιλούν και στη συνέχεια εκείνη ανυποψίαστη να του δίνει κάτι
Η στιγμή που μέλος του κυκλώματος συναντά μια ηλικιωμένη
Οι αετονύχηδες «έφαγαν» 40.000 ευρώ και από την influencer Βρισηίδα Ανδριώτου – Ο υπαρχηγός της συμμορίας εκδικήθηκε τον Σπύρο Μαρτίκα γιατί τον αποκάλεσε «γέρο»
Οι απατεώνες είχαν αποσπάσει από τον Σπύρο Μαρτίκα και τη Βρισηίδα Ανδριώτου 610.000 ευρώ. Οι 50.000 ευρώ προέρχονταν από την τσέπη της influencer που κατάφερε να πάρει πίσω 10.000
Η Βρισηίδα Ανδριώτου και ο Σπύρος Μαρτίκας 23
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για το μακελειό στα Βορίζια: Ήρθε η ώρα να ξεριζώσουμε το κακό – Νέες ρυθμίσεις για το καθεστώς οπλοκατοχής
«Πρέπει να ξηλώσουμε την αντίληψη ότι οικογένειες με τα χρήματα και τα όπλα τους επιβάλλουν τα συμφέροντά τους και αυτό θα το ξεριζώσουμε»
Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης