Κόσμος

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 20 νεκροί και 95 τραυματίες από επίθεση Ταλιμπάν

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 95 τραυματίστηκαν όταν ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά φορτηγό εξερράγη κοντά σε νοσοκομείο στο νότιο Αφγανιστάν, δήλωσε αξιωματούχος.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Σήμερα το πρωί ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα στοχοθέτησε το κτίριο των αφγανικών υπηρεσιών πληροφοριών (NDS). Το περιφερειακό νοσοκομείο που βρίσκεται στο ίδιο σημείο καταστράφηκε από την επίθεση», εξήγησε ο Ραχματουλάχ Γιάρμαλ κυβερνήτης της επαρχίας Ζάμπουλ.

Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, ο Κάρι Γιούσουφ Αχμάντι, δήλωσε ότι η οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση: «Εξαπολύσαμε μια επίθεση αυτοκτονίας εναντίον των NDS», ανέφερε σε μήνυμά του, ενώ πρόσθεσε ότι το κτίριο των υπηρεσιών ασφαλείας καταστράφηκε ολοσχερώς.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών του Αφγανιστάν Μάρουα Αμίνι, η επίθεση σημειώθηκε «περίπου στις 05:50 τα ξημερώματα με ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά φορτηγό κοντά στο νοσοκομείο της Ζάμπουλ».

Αιματηρές επιθέσεις χωρίς τέλος

Σειρά ιδιαίτερα αιματηρών επιθέσεων σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες στο Αφγανιστάν, την ευθύνη για τις περισσότερες από τις οποίες αναλαμβάνουν οι Ταλιμπάν, την ώρα που οι προεδρικές εκλογές στο Αφγανιστάν είναι προγραμματισμένες για τις 28 Σεπτεμβρίου.

Την Τρίτη τουλάχιστον 48 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δύο επιθέσεις αυτοκτονίας, μία εκ των οποίων είχε στόχο προεκλογική συγκέντρωση του Αφγανού προέδρου Άσραφ Γάνι στο κεντρικό Αφγανιστάν και η άλλη ένα κέντρο στρατολόγησης στην Καμπούλ.

Χθες τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας εναντίον κυβερνητικού κτιρίου στη Τζαλαλαμπάντ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πώς οι ηγέτες των χωρών του Κόλπου έπεισαν τον Τραμπ να αναβάλει την νέα επίθεση στο Ιράν – Φοβούνται για αντίποινα
Του ζήτησαν να κάνει υπομονή λίγες ημέρες καθώς είναι κοντά στο να κατατεθεί ειρηνευτική πρόταση που εξυπηρετεί και τις δύο πλευρές - Το παρασκήνιο το συνομιλιών σύμφωνα με το Axios
Ντόναλντ Τραμπ
Βίντεο από τους πυροβολισμούς στην Τουρκία με τους 6 νεκρούς - Σκότωσε την σύζυγό του και άνοιξε πυρ σε διαφορετικές περιοχές
Αφού πυροβόλησε την σύζυγό του, εισέβαλε σε εστιατόριο σκοτώνοντας πελάτες και προσωπικό και στη συνέχεια επιτέθηκε σε βοσκό και δύο ακόμη άτομα σε βενζινάδικο
Η στιγμή των πυροβολισμών