Κόσμος

Σε αναμμένα κάρβουνα η Μόσχα! Δεν θέλει να δημοσιοποιηθούν τα τηλεφωνήματα Τραμπ-Πούτιν

Τα.. φίδια έχουν ζώσει την Ρωσία, με το Κρεμλίνο να ανακοινώνει σήμερα πως ελπίζει να μην δοθούν στην δημοσιότητα οι τηλεφωνικές επικοινωνίες ανάμεσα σε Πούτιν και Τραμπ.

«Θέλουμε να ελπίζουμε φυσικά ότι οι διμερείς μας σχέσεις (με τις ΗΠΑ), οι οποίες έχουν ήδη αρκετά σοβαρά προβλήματα, δεν θα φτάσουν σε αυτό το σημείο», σχολίασε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σχετικά με το ενδεχόμενο να δημοσιεύσουν οι ΗΠΑ τις επικοινωνίες ανάμεσα στον Βλαντιμίρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ.

Η ερώτηση στον κ. Πεσκόφ έγινε με αφορμή την δημοσιοποίηση της συνομιλίας που είχε ο Τραμπ στις 25 Ιουλίου με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο ενός πολιτικού σκανδάλου που απειλεί τον Αμερικανό πρόεδρο.

Πάντως ο Πεσκόφ ξεκαθάρισε πως η δημοσιοποίηση του κειμένου της απομαγνητοφώνησης της συνομιλίας Τραμπ- Ζελένσκι έγινε μετά τη σύμφωνη γνώμη και των δύο χωρών. Και τόνισε πως η Ρωσία δεν έχει λάβει αντίστοιχο αίτημα προς το παρόν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέος θάνατος μυστήριο στη Ρωσία – Νεκρός με μια σφαίρα στο κεφάλι ο υπουργός Μεταφορών λίγο μετά την αποπομπή του από τον Πούτιν
Για «αυτοκτονία» κάνουν λόγο τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ενώ υπάρχουν υποψίες για το αν έπαιξε ρόλο η θητεία τους ως κυβερνήτης του Κουρσκ
Ρωσία - Υπουργός Μεταφορών 8