Κόσμος

Ψευδή στοιχεία για τη Βενεζουέλα παρέδωσε στον ΟΗΕ ο Ντούκε

Για ψεύτικα στοιχεία εγκαλείται ο πρόεδρος της Κολομβίας, Ιβάν Ντούκε, αναφορικά με πληροφορίες που παρέδωσε στον ΟΗΕ για τη Βενεζουέλα.

Ο Ιβάν Ντούκε παρέδωσε την Πέμπτη στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες έναν φάκελο στον οποίο περιέχονται «αποδείξεις» για την παρουσία ανταρτών της οργάνωσης ELN στη Βενεζουέλα.

Σε αυτόν όμως περιλαμβάνονταν ψευδείς πληροφορίες για τουλάχιστον μια φωτογραφία καθώς ανέφερε πως εμφανίζονται αντάρτες που κάνουν «κατήχηση» σε μαθητές «σχολείων» στην επαρχία Τασίρα της Βενεζουέλας τον Απρίλιο του 2018.

Στη φωτογραφία, που ανέβασε ο Ντούκε στο twitter, φαίνονται άνδρες και γυναίκες με στρατιωτικές στολές αγγαρείας, που φορούν περιβραχιόνια με τα χρώματα του ELN, να μιλούν σε τουλάχιστον 11 παιδιά.

Αυτή η φωτογραφία όμως δεν ήταν από την Βενεζουέλα αλλά από την… Κολομβία και είχε δημοσιευθεί το 2015 στην τοπική εφημερίδα της πόλης Μεντεγίν Ελ Κολομπιάνο.

Συγκεκριμένα δείχνει τη στρατολόγηση από τους αντάρτες του ELN παιδιών από την πόλη Ελ Τάμπο, στην επαρχία Κάουκα της δυτικής Κολομβίας, 1.200 χιλιόμετρα μακριά από την επαρχία Τασίρα της γειτονικής χώρας.

«Η πληροφορία αυτή δεν αφορά την παρουσία του ELN στη Βενεζουέλα, τραβήχτηκε στην Κάουκα. Την πήραμε κατ’ αποκλειστικότητα από την Κάουκα το 2015. Μας την έδωσαν οι υπηρεσίες πληροφοριών», δήλωσε ο Χαβιέρ Αλεξάντερ Μασίας, αρχισυντάκτης της El Colombiano.

Η Κολομβία εδώ και αρκετά χρόνια κατηγορεί τη Βενεζουέλα πως προσφέρει καταφύγιο στους αντάρτες και τους διακινητές ναρκωτικών της χώρας, όμως ο Νικολάς Μαδούρο αρνείται κατηγορηματικά κάτι τέτοιο, ενώ έχει διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με την Κολομβία, αφού αναγνώρισε τον Χουάν Γκουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μάργκοτ Φρίντλεντερ: Πέθανε η γηραιότερη επιζήσασα του ολοκαυτώματος σε ηλικία 103 ετών
Μετά την επιστροφή της στη Γερμανία, η Friedländer έδωσε πολυάριθμες ομιλίες και επισκέφθηκε πολλά γερμανικά σχολεία για να συνομιλήσει με παιδιά και νέους - υπήρξε εξέχουσα φωνή στη σύγχρονη Γερμανία
Η Margot Friedländer
Μακρόν και Μερτς απειλούν με νέες σκληρές κυρώσεις τη Ρωσία αν δεν δεχθεί την εκεχειρία
Οι δυο ηγέτες μαζί με τον Τουσκ και τον Στάρμερ βρίσκονται στην Ουκρανία για να εκφράσουν τη στήριξή τους προς την Ουκρανία και να ζητήσουν από τη Ρωσία να δεχθεί «πλήρη και άνευ όρων» εκεχειρία 30 ημερών
Μακρόν και Ζελένσκι στο Κίεβο 1