Πολιτική

Στην τελική ευθεία οι προαγωγές σε Ελεγκτικό Συνέδριο και Άρειο Πάγο

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την επιλογή από το υπουργικό συμβούλιο του νέου προέδρου στο Ελεγκτικό Συνέδριο και των πέντε αντιπροέδρων για τον Άρειο Πάγο.

Κατά το υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας (30.9.2019) ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, παρουσίασε την πρότασή του, εισηγούμενος η επιλογή για τη θέση του προέδρου στο Ελεγκτικό Συνέδριο να γίνει μεταξύ 6 προσώπων που έχουν τα τυπικά προσόντα, ενώ για τις θέσεις στον Άρειο Πάγο πρότεινε η επιλογή να γίνει μεταξύ των 14 αρχαιοτέρων αρεοπαγιτών που έχουν και πάλι τα τυπικά προσόντα.

Η πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης για τα προτεινόμενα πρόσωπα που θα καλύψουν την θέση του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και τις 5 κενές θέσεις αντιπροέδρων στον Άρειο Πάγο, θα προωθηθεί προς τα μέλη της διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, η οποία και θα γνωμοδοτήσει.

Στην συνέχεια ο υπουργός Δικαιοσύνης θα προτείνει στο υπουργικό συμβούλιο – το οποίο θα έχει και τον τελικό λόγο – τους δικαστές που θα καλύψουν τις κενές θέσεις.

Ελεγκτικό Συνέδριο

Για την κάλυψη της κενής θέσης του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου που θα δημιουργηθεί μετά την αποχώρηση της σημερινής πρόεδρου του Ανδρονίκης Θεοτοκάτου, στο τέλος του μήνα, ο υπουργός Δικαιοσύνης πρότεινε τους 6 αρχαιοτέρους αντιπροέδρους στην επετηρίδα, οι οποίοι είναι οι εξής: Ιωάννης Σαρμάς, Σωτηρία Ντούνη, Γεωργία Μαραγκού, Αγγελική Μαυρουδή, Κωνσταντίνος Κωστόπουλος και Μαρία Αθανασοπούλου.

Άρειος Πάγος

Για την κάλυψη των κενών θέσεων των πέντε αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου, ο κ. Τσιάρας πρότεινε τους 14 αρεοπαγίτες οι οποίοι έχουν την προβλεπόμενη τριετή θητεία στο βαθμό αυτό και κατά σειρά αρχαιότητας είναι οι εξής:

Μαρία Βαρελά, Γεώργιoς Κovτός, Ασπασία Μαγιάκoυ, Αρτεμισία Παvαγιώτoυ, Αλτάvα Κoκκoβoύ, Χρήστoς Βρυvιώτης, Δημήτριoς Γεώργας, Γεώργιoς Αvαστασάκoς, Iωάvvης Μαγγίvας, Διovυσία Μπιτζoύvη, Γεώργιoς Χoϊμές, Μαρία Νικoλακέα, Αβρoκόμη Θoύα και Γεώργιoς Παπαηλιάδης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση να εγκαταλείψει την αδράνεια και να αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό κράτος
«Η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να εγκαταλείψει την αδράνεια. Η λύση των δύο κρατών στο πλαίσιο των σχετικών αποφάσεων του ΟΗΕ, είναι η μόνη δίκαιη και βιώσιμη επιλογή για την ειρηνική συνύπαρξη και ασφάλεια»
διαδηλώσεις
Γιώργος Φλωρίδης: Δεν έχει υποβληθεί αίτημα εκταφής – Εδώ και 2,5 χρόνια δεν έχει τεθεί ζήτημα ταυτοποίησης σορού θύματος των Τεμπών
«Εάν ο εισαγγελέας κρίνει ότι δεν υπάρχει αίτημα, δεν μπορεί να αποφανθεί, γιατί δεν έχει αίτημα. Αν υποβληθεί, όπως λέει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, θα απαντηθεί άμεσα»
Ο Γιώργος Φλωρίδης 30
Τα «αγκάθια» της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν: Το πρόγραμμα «SAFE», η ηλεκτρική διασύνδεση με την Κύπρο και η Λιβύη
Σημειώνεται πως πριν από το ραντεβού με τον Ερντογάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη
O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης