Κόσμος

Νόμπελ Λογοτεχνίας: Αυτοί είναι οι νικητές

Στον Αυστριακό Πίτερ Χάντκε απονεμήθηκε το Νόμπελ Λογοτεχνίας του 2019. Πολωνή Όλγκα Τοκάρτσουκ πήρε το Νόμπελ Λογοτεχνίας του 2018, καθώς πέρυσι δεν είχε γίνει απονομή εξαιτίας σεξουαλικού σκανδάλου.

Το Νόμπελ Λογοτεχνίας φέτος ήταν διπλό, καθώς πέρυσι η Σουηδική Ακαδημία είναι συγκλονιστεί από ένα σεξουαλικό σκάνδαλο.

Συγκεκριμένα, ο σύζυγος της Καταρίνα Φρόστενσον, η οποία ήταν και μέλος της Σουηδικής Ακαδημίας κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση από πολλές γυναίκες. Μάλιστα ο Ζαν-Κλωντ Αρνώ είχε ιδρύσει μια λέσχη που έπαιρνε επιδότηση από την Ακαδημία, κι έτσι η Φρόστενσον κατηγορήθηκε για συγκάλυψη.

Έτσι λοιπόν φέτος, ο αυστριακός συγγραφέας Πέτερ Χάντκε τιμήθηκε σήμερα με το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας 2019. Η Πολωνή συγγραφέας Όλγκα Τοκάρτσουκ τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας 2018.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Αραγτσί «αδειάζει» τον Τραμπ: «Θα αργήσουμε τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ – Μπορούμε γρήγορα να ξεκινήσουμε τον εμπλουτισμό ουρανίου»
Ο Αμερικανός πρόεδρος συνεχίζει τα «μούτρα» με την Τεχεράνη - Το Ιράν ξεκαθάρισε πως θα προχωρήσει στις διαπραγματεύσεις μόνο αν του δοθεί εγγύηση από τις ΗΠΑ πως δεν θα βομβαρδιστεί ξανά
Αμπάς Αραγτσί
Συλλήψεις δημοσιογράφων και σκιτσογράφων στην Τουρκία για σκίτσο του Μωάμεθ - Οργή και αντιδράσεις κατά σατιρικού περιοδικού
Πρόκειται για μια γελοιογραφία στην οποία εμφανίζονται ο Μωάμεθ και ο Μωυσής να ανταλλάσσουν χαιρετισμό πάνω από μία πόλη της Μέσης Ανατολής που βομβαρδίζεται
Το επίμαχο σκίτσο του Μωάμεθ