Οικονομία

Νέα αιολικά πάρκα σε Στερεά Ελλάδα και την Ευρυτανία

Τέσσερα νέα αιολικά πάρκα στη Στερεά Ελλάδα και την Ευρυτανία κι ένα έργο ΣΔΙΤ για τη διαχείριση απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, συνολικού προϋπολογισμού 86,6 εκατ. ευρώ, θα χρηματοδοτήσει μεταξύ άλλων το πράσινο ομόλογο της Τέρνα Ενεργειακή, η δημόσια προσφορά του οποίου λήγει αύριο Παρασκευή (18.10.2019).

Επιπλέον, θα χρηματοδοτηθούν και επενδύσεις που έχουν ήδη πάρει το δρόμο της υλοποίησης, ανάμεσά τους 9 αιολικά πάρκα στην Εύβοια συνολικής ισχύος 121 MW και δύο στο Τέξας, ενώ στόχος αποτελεί και η μείωση του δανεισμού.

Την ίδια στιγμή, η εταιρεία εξασφάλισε, μέσω των πρόσφατων διαγωνισμών, κι άλλα ενεργειακά έργα στην Κεντρική Ελλάδα, όπου θα αναπτυχθούν νέα αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 96,6 MW, προϋπολογισμού άνω των 104 εκατ. ευρώ.

Σχετικά με την έκδοση του νέου ομόλογου, το σύνολο της δημόσιας προσφοράς είναι 150.000 ομολογίες, ονομαστικής αξίας 1.000 ευρώ και με διάρκεια επτά ετών, ενώ να σημειωθεί, ότι αποτελεί το πρώτο πιστοποιημένο ομόλογο, για επενδύσεις φιλικές προς το περιβάλλον.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Οι περισσότερες περικοπές Οκτωβρίου εδώ και δύο δεκαετίες στις ΗΠΑ λόγω τεχνητής νοημοσύνης και περικοπών δαπανών
Οι αμερικανικές εταιρείες, ανακοίνωσαν 153.074 περικοπές θέσεων εργασίας τον περασμένο μήνα, σχεδόν τριπλάσιες σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι και οφείλονται στους τομείς της τεχνολογίας και της αποθήκευσης
Xρηματοοικονομικά γραφήματα
Βρετανία: «Χιλιομετρικό φόρο» στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα συζητά η κυβέρνηση για να αυξήσει τα κρατικά έσοδα
Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Telegraph, η υπουργός Οικονομικών Ρέιτσελ Ριβς, που θα παρουσιάσει τον προϋπολογισμό στις 26 Νοεμβρίου, εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβληθεί φόρος ύψους 3 πενών (3,5 λεπτά του ευρώ) για κάθε μίλι (1,6 χλμ.)
Ηλεκτρικά οχήματα
Μανουσάκης (ΑΔΜΗΕ): Η ανάπτυξη των ηλεκτρικών δικτύων να συμβαδίσει με την επενδυτική έκρηξη της Τεχνητής Νοημοσύνης
Ο κ. Μανουσάκης ανέφερε ότι η επενδυτική έκρηξη των τελευταίων χρόνων στη βιομηχανία της Τεχνητής Νοημοσύνης, δημιουργεί την ανάγκη αξιοποίησης όλων των απαραίτητων δικτυακών υποδομών ώστε να εξυπηρετούνται οι πελάτες υψηλού φορτίου
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ κ. Μάνος Μανουσάκης
Πιερρακάκης: Κλειδί για την αναδιάρθρωση των ΕΛΤΑ ο διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες
Η εικόνα αυτή αδικεί τη σημαντική πρόοδο των τελευταίων ετών, σημειώνοντας ότι η απερχόμενη διοίκηση παρέλαβε τα ΕΛΤΑ στην πέμπτη θέση της αγοράς ταχυμεταφορών και τα ανέβασε στη δεύτερη, είπε ο ΥΠΟΙΚ
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης