Κόσμος

Ταινία μικρού μήκους για τον οίκο Chanel από τη Σοφία Κόπολα

Η Σόφια Κόπολα, μακροχρόνια φίλη του οίκου Chanel, έχει δημιουργήσει μία ταινία μικρού μήκους, φόρο τιμής στον γαλλικό οίκο μόδας φωτίζοντας μερικές από τις θρυλικές εικόνες του label.

Το βίντεο ετοιμάστηκε εν όψει της έκθεσης Mademoiselle Privé που διοργανώνεται στο Τόκιο και αντικατοπτρίζει την οπτική για τον εμβληματικό οίκο μόδας της κόρης του σκηνοθέτη, Φράνσις Φορντ Κόπολα, η οποία είναι σκηνοθέτης, σεναριογράφος, παραγωγός και ηθοποιός, για τον εμβληματικό οίκο μόδας.

Η ταινία αρχίζει με τη Γαλλίδα ηθοποιό, Κατρίν Ντενέβ πρωταγωνίστρια σε μία από τις πρώτες διαφημίσεις του οίκου Chanel και συνεχίζει με τις πιο αναγνωρίσιμες επιδείξεις μόδας. Από τα πρώτα χρόνια του οίκου, έως την κολεξιόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2019, με την οποία έκανε ντεμπούτο η Βιρζινί Βιάρντ ως καλλιτεχνική διευθύντρια διαδεχόμενη τον Καρλ Λάγκερφελντ.

Ο εκλιπών Γερμανός μόδιστρος παρουσιάζεται επίσης στο βίντεο μαζί με κάποιες από τις μούσες του.

Ως συλλογή διάσημων διαφημιστικών μηνυμάτων, εκστρατειών μαζί με πλάνα από τα παρασκήνια στο ατελιέ, η ταινία υπογραμμίζει την εξέλιξη του Chanel από ένα παριζιάνικο οίκο του 20ου αιώνα, ο οποίος ιδρύθηκε από τη διάσημη και αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, Coco Chanel, σε brand ισχύος πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων σήμερα.

Στο βίντεο – αφιέρωμα πρωταγωνιστούν η Μέρλιν Μονρόε, η Κέιτ Μος, η Τζάκι Κένεντι, η Τίλντα Σουίντον, ο Φαρέλ Γουίλιαμ, η Λίλι – Ρόουζ Ντεπ με μουσική επένδυση της Grimes.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Χαμάς συμφώνησε να απελευθερωθούν 10 Ισραηλινοί όμηροι – «Δύσκολες οι συζητήσεις για εκεχειρία λόγω αδιαλλαξίας»
Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας «δημιούργησαν τις κατάλληλες συνθήκες για την προώθηση συμφωνίας» με στόχο την απελευθέρωση των ομήρων
Διαδηλωτές κρατούν φωτοβολίδα καπνού, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για την άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα
Ο γιος του Χάφταρ επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Βεγγάζης – Μια κίνηση με νόημα μετά τα καψόνια στην ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία
Μετέφερε το μήνυμα ότι όσα έγιναν χθες δεν στρέφονται κατά της Ελλάδας - Ο Αλ Σαντίκ Χάφταρ αποτελεί στενό πολιτικό σύμβουλο του πατέρα του
Ο Χαλίφα Χάφταρ 3