Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ για Προανακριτική: Πάνε… προσεκτικά και θεσμικά

Όλα τα θεσμικά μέσα που δίνει το Σύνταγμα και ο κανονισμός της Βουλής θα εξαντλήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα της εξαίρεσης των δύο βουλευτών από την προανακριτική επιτροπή, αποφάσισε η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μετά την χθεσινή σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, παρουσία της Όλγας Γεροβασίλη και του Μιχάλη Καλογήρου, αποφασίστηκε τα βήματα που θα γίνουν το επόμενο διάστημα να είναι προσεκτικά και να μην δημιουργούν την αίσθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει στην εποχή του ακτιβισμού.

Η επιστολή του Αλέξη Τσίπρα προς τον πρόεδρο της Βουλής ήταν η πρώτη κίνηση για να εκτονωθεί η ένταση που υπήρξε τα τελευταία εικοσιτετράωρα γι’ αυτό το θέμα, με τρόπο θεσμικό και με βάση τον κανονισμό που ισχύει σε αυτές τις περιπτώσεις.

Click4more: Γέφυρες Τασούλα σε Τσίπρα για Πολάκη Τζανακόπουλο

Η αλήθεια είναι ότι στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ιδιαίτερα δύσκολο να υπαναχωρήσουν, αποδεχόμενοι την απόφαση της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ για να την εξαίρεση των δύο στελεχών τους από την επιτροπή, από τη στιγμή που το όλο θέμα έχει πάρει αυτές τις διστάσεις.

Από την άλλη όμως, στελέχη της Κουμουνδούρου επισημαίνουν ότι από μόνη της η προανακριτική επιτροπή θα λειτουργήσει εναντίον της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, αφού θα δημιουργήσει την εντύπωση στους πολίτες ότι όλα αυτά που γίνονται έχουν εκδικητικό χαρακτήρα και δεν στοχεύουν στην ανεύρεση της αλήθειας.

Επισημαίνουν μάλιστα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση από τη στιγμή που ο ίδιος ήθελε χαμηλούς τόνους σε αυτή την ιστορία και τα πράγματα έρχονται έτσι που με το καλημέρα δημιουργείται ένταση. Προσθέτουν δε ότι μέχρι σήμερα καμία κυβέρνηση δεν βγήκε κερδισμένη από τις εξεταστικές και προανακριτικές επιτροπές.

Το γεγονός ακόμα ότι κατά τη διάρκεια της προανακριτικής και της διαδικασίας της εξέτασης μαρτύρων θα ακουστούν πολλά για την ουσία της υπόθεσης της Novartis θεωρείται ως ιδιαίτερα σημαντικό, από τους συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, όπως επίσης και το γεγονός ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κρατάει άσσους στο μανίκι του.

Σε ό,τι αφορά το πολιτικό σκέλος τα στελέχη της Κουμουνδούρου λένε ότι μετά από αυτή την ιστορία το ΚΙΝΑΛ και η Φώφη Γεννηματά θα έχουν ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα στην κοινωνία αφού πλέον υπάρχει απόλυτη ταύτιση της Χαριλάου Τρικούπη με την ΝΔ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νικήτας Κακλαμάνης απάντησε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η κλήρωση για τους ανώτατους δικαστές στην υπόθεση Τριαντόπουλου θα γίνει τη Δευτέρα
Απαντήσεις έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, στις κατηγορίες που διατύπωσε εναντίον του η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενημερώνοντας...
Ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης
Μητσοτάκης σε Σίσι: Οι χώρες μας πυλώνες σταθερότητας – Προειδοποίηση σε Ερντογάν: Κανένα παράνομο τετελεσμένο δεν μπορεί να έχει ισχύ στο μέλλον
«Είμαστε αποφασισμένοι να έχουμε αυτή την εταιρική στρατηγική σχέση με την Ελλάδα, με αμοιβαίο σεβασμό», είπε ο Πρόεδρος της Αιγύπτου
Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλ Σίσι 11
Προσωπικός Αριθμός Πολίτη: Στον «αέρα» η πλατφόρμα μέσα στις επόμενες 10 ημέρες – Τι θα ισχύσει με τις ταυτότητες
«Βρισκόμαστε πια στις τελευταίες συνεννοήσεις, οι πλατφόρμες που χρειάζονται είναι έτοιμες και μένει μέσα στον Μάιο να βγούμε στον αέρα», τόνισε ο Δημήτρης Παπαστεργίου
Η εφαρμογή gov.gr wallet στα κινητά
«Πυρά» Κακλαμάνη κατά Κωνσταντοπούλου μετά τις καταγγελίες της για τη δικογραφία των Τεμπών - «Επιθυμεί προνομιακή πρόσβαση»
«Να πει ότι ψάχνει δικαιολογίες για τη μη ενημέρωση των βουλευτών της, οι οποίοι για πρώτη φορά χθες πήγαν να δουν τη δικογραφία» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής
Ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης 10
Βαθαίνει το χάσμα Νίκου Ανδρουλάκη - Χάρη Δούκα στο ΠΑΣΟΚ, φουντώνει η γκρίνια για τον στόχο της πρώτης θέσης
Πολλοί θεωρούν ότι το μήνυμα του δημάρχου Αθηναίων στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είναι ότι εάν δεν καταφέρει να φέρει το κόμμα στην πρώτη θέση θα αμφισβητηθεί ως αποτυχημένος
Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας