Κόσμος

Ιράν: Οι πιστοί όλων των θρησκειών να αποφασίζουν για το μέλλον του Ισραήλ!

Το Ιράν δεν ζητεί την εξάλειψη του εβραϊκού λαού, αλλά πιστεύει ότι οι πιστοί όλων των θρησκειών θα πρέπει να αποφασίζουν για το μέλλον του κράτους του Ισραήλ, σημειώνει σήμερα ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, σε ομιλία του που αναρτήθηκε στον επίσημο ιστότοπό του.

“Το να ζητάμε την εξάλειψη του κράτους του Ισραήλ δεν σημαίνει (ότι ζητάμε) την εξάλειψη του εβραϊκού λαού (…) σημαίνει ότι ο λαός της Παλαιστίνης –είτε είναι μουσουλμάνοι, είτε χριστιανοί, είτε εβραίοι– θα πρέπει να επιλέξουν την δική τους κυβέρνηση”, δήλωσε ο Χαμενεΐ σε ισλαμική διάσκεψη στην Τεχεράνη.

Μετά την Ισλαμική Επανάσταση του 1979 το Ιράν αρνείται να αναγνωρίσει το Ισραήλ και έχει υποστηρίξει παλαιστινιακές οργανώσεις μαχητών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το παρασκήνιο του Κονκλάβιου που εξέλεξε τον Πάπα Λέοντα - Το φαβορί που εγκατέλειψε και ο «εμφύλιος» που ευνόησε τον νέο Ποντίφικα
«Ως άνθρωπος συνηθισμένος στην ομαδική εργασία, ο Ρόμπερτ Φράνσις Πρεβόστ φάνηκε σε πολλούς καρδινάλιους ως ο κατάλληλος για να κάνει τον παπισμό να εξελιχθεί σε μία πιο συλλογική μορφή»
Πάπας Λέων 1
Πάπας Λέων ΙΔ’: «Αξιοποιούμε την πολύτιμη κληρονομιά του Φραγκίσκου και πορευόμαστε με την ίδια ελπίδα που πηγάζει από την πίστη»
Με αναφορά στο όνομα που επέλεξε και στην παρακαταθήκη του Φραγκίσκου, ο νέος πάπας υπογράμμισε: «Αισθανόμενος ότι πρέπει να ακολουθήσω αυτά τα χνάρια, σκέφτηκα να λάβω το όνομα Λέων ο ΙΔ'»
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μιλάει κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους καρδιναλίους στο Βατικανό
Ινδία και Πακιστάν συμφώνησαν σε άμεση κατάπαυση του πυρός - «Συγχαρητήρια και στις δύο χώρες που χρησιμοποίησαν την κοινή λογική» λέει ο Ντόναλντ Τραμπ
«Συγχαρητήρια και στις δύο χώρες που χρησιμοποίησαν την κοινή λογική» έγραψε σε ανάρτησή του ο Αμερικανός πρόεδρος για την αποκλιμάκωση της κρίσης μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν
Άνδρας σε χαλάσματα κτιρίου που καταστράφηκε από πακιστανική επίθεση στο ινδικό Κασμίρ 6