Κόσμος

Σεισμός στην Αλβανία: Δίνει “μάχη” για να σώσει κόσμο η ΕΜΑΚ [video]

Στις πόλεις Δυρράχιο και Θουμάνε επιχειρεί από την Τρίτη (26.11.2019) το απόγευμα η ελληνική αποστολή έρευνας και διάσωσης στην Αλβανία, που μετέβη στη γειτονική χώρα με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, έπειτα από τον ισχυρό σεισμό 6,4 βαθμών που έπληξε τη γειτονική χώρα.

Η ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ επιχειρεί στην πόλη Θουμάνε, περίπου 15 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Τιράνων. Κατάφερε να απεγκλωβίσει ζωντανή μια γυναίκα 45 ετών, καθώς και μια γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της. Η ομάδα της 5ης ΕΜΑΚ επιχειρεί στο Δυρράχιο και έχει απεγκλωβίσει ζωντανό έναν άνδρα 24 ετών.

Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται.

Έφτασαν τους 22 οι νεκροί

Η Αλβανία πενθεί τους 22 νεκρούς που αφήνει πίσω του ο σεισμός των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο ισχυρότερος που έχει σημειωθεί στη χώρα από το 1926. Ο πρωθυπουργός της χώρας, Έντι Ράμα, ανακοίνωσε πως η Τετάρτη ανακηρύχθηκε ημέρα εθνικού πένθους.

Οι περισσότεροι από τους νεκρούς, σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό του υπουργείου Άμυνας, έχασαν τη ζωή τους στο Δυρράχιο αλλά και τη Θουμάνε, μια κωμόπολη βόρεια των Τιράνων. Ο αριθμός των ανθρώπων που διασώθηκαν ανέρχεται ως τώρα σε 45.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Ο Τζέφρι Επστάιν έστειλε στον πρίγκιπα Άντριου 20χρονη για ερωτικό ραντεβού, της πρόσφεραν τσάι και ξενάγηση στο Μπάκιγχαμ» – Η καταγγελία του δικηγόρου της
«Μιλάμε για τουλάχιστον μία γυναίκα που στάλθηκε από τον Τζέφρι Έπσταϊν στον πρίγκιπα Άντριου. Και μετά από μια νύχτα μαζί του, της έκαναν ακόμη και ξενάγηση στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ»
Ο πρίγκιπας Άντριου
Αισιόδοξος ο Τραμπ για το Ιράν: «Διαπραγματεύονται σοβαρά, ικανοποιητική μία συμφωνία χωρίς πυρηνικά»
Ιρανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε πως Ουάσινγκτον και Τεχεράνη διαπραγματεύονται για την αποκλιμάκωση της έντασης – Γεμάτη με αμερικανικά πλοία και στρατιώτες η Μέση Ανατολή
Ντόναλντ Τραμπ