Κόσμος

Τραμπ: Φεύγει για διακοπές, παρά την παραπομπή του σε δίκη

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναχωρεί από την Ουάσιγκτον για τη Φλόριντα προτάσσοντας τα ευνοϊκά για την οικονομία στοιχεία και μια σειρά προόδων, από την γονική άδεια έως τη δύναμη του Διαστήματος, με την ελπίδα ότι θα κάνουν να ξεχαστεί, έστω για λίγο, η υπόθεση παραπομπής του σε δίκη.

Προτού φύγει για να περάσει δύο εβδομάδες στο πολυτελές κλαμπ του Μαρ α Λάγκο, ο πρόεδρος Τραμπ προνόησε να υπογράψει τον νόμο για τον προϋπολογισμό, που περιλαμβάνει αποφάσεις που αφορούν από την οικογενειακή πολιτική έως τους σημαντικούς στρατιωτικούς προσανατολισμούς.

«Θα υπογράψω σήμερα τον αμυντικό νόμο μας ύψους 738 δισεκατομμυρίων δολαρίων» έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter σε θριαμβευτικό τόνο, ακόμα κι αν το κείμενο είναι, όπως πάντα, καρπός συμβιβασμού μεταξύ των Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών του Κογκρέσου.

«Θα περιλαμβάνει τη γονική άδεια 12 εβδομάδων μετ’ αποδοχών, μια αύξηση των μισθών για τους στρατιώτες μας, τη δημιουργία της δύναμης του Διαστήματος, τη χρηματοδότηση του τείχους στα νότια σύνορα (…) και την αύξηση της νόμιμης ηλικίας καπνίσματος στα 21 έτη! Τεράστιο!».

Τραμπ: Υπογραφές και… σκοτούρες

Η «δύναμη του Διαστήματος» θα γίνει το έκτο σώμα των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, μετά τον στρατό ξηράς, την πολεμική αεροπορία, το πολεμικό ναυτικό, το σώμα των Πεζοναυτών και την ακτοφυλακή. Προς το παρόν, εντούτοις, δεν έχει προβλεφθεί καμία επιπλέον χρηματοδότηση, καθώς η «Διοίκηση του Διαστήματος» που επιθυμεί ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται ακόμη στο στάδιο του σχεδιασμού.

Ο προϋπολογισμός προβλέπει επίσης μια αύξηση 3,1% των μισθών των μελών των ενόπλων δυνάμεων, τη μεγαλύτερη εδώ και μια δεκαετία.

Στο κείμενο προβλέπεται, επιπλέον, η επιβολή κυρώσεων σε βάρος εταιρειών που συνεργάζονται για την κατασκευή του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2.

Λιγότερο από 11 μήνες πριν από τις επόμενες προεδρικές εκλογές, ο πρώην επιχειρηματίας, ηλικίας 73 ετών, εμφανίζεται αποφασισμένος να “κεφαλαιοποιήσει” τους ευνοϊκούς για την οικονομία δείκτες.

Η ανάπτυξη επιβεβαιώθηκε σήμερα ότι ανήλθε στο 2,1% για το τρίτο τρίμηνο. Η αγορά εργασίας εξέπληξε τους οικονομολόγους από τη ζωτικότητά της τον Νοέμβριο, με τη δημιουργία 266.000 θέσεων εργασίας και ένα ποσοστό ανεργίας στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και μισό αιώνα, στο 3,5%.

«Αυτό που επιτύχαμε είναι ένα απίστευτο πράγμα» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος χθες, κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής εκστρατείας στο Μίσιγκαν, λεπτά πριν από την ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων για το κατηγορητήριο σε βάρος του, «κατάχρηση εξουσίας» και «παρακώλυση της λειτουργίας του Κογκρέσου» με φόντο την ουκρανική υπόθεση.

«Όταν θα βρίσκομαι ενώπιον ενός εξ αυτών (των υποψηφίων των Δημοκρατικών) και εκείνοι θα προσπαθούν να λένε αρνητικά πράγματα, θα μου αρκεί να απαντάω: Κοιτάξτε πού βρισκόμαστε» συνέχισε ο μεγιστάνας.

Εντούτοις, δύο εβδομάδες μακριά από την πρωτεύουσα, κάτω από τον ήλιο της Φλόριντα, το πιθανότερο δεν θα είναι αρκετές για να κάνουν την Αμερική να ξεχάσει ότι θα γίνει ο τρίτος πρόεδρος στην ιστορία της χώρας που παραπέμπεται σε δίκη ενώπιον του Κογκρέσου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «εμπόδιο» της τελευταίας στιγμής στη συμφωνία Ουκρανίας - ΗΠΑ για τα ορυκτά - Τι απαιτεί η Ουάσιγκτον
Οι ΗΠΑ απαιτούν την υπογραφή 2 εγγράφων, τα οποία κατά την άποψη της Ουκρανίας χρειάζονται περισσότερη επεξεργασία, αλλά η Ουάσινγκτον επιμένει ότι η ουκρανική πλευρά πρέπει να τα υπογράψει σήμερα
Ντόναλντ Τραμπ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Βατικανό
Αποκαλύφθηκε το «σπίτι του τρόμου» στην Ισπανία: Γονείς κρατούσαν τα ανήλικα παιδιά τους στην απομόνωση επί 3 χρόνια
Ζευγάρι Γερμανών είχε νοικιάσει το σπίτι το 2021 στην Ισπανία όπου ζούσε με τα 3 παιδιά του. Γείτονες ανέφεραν ότι κανείς δεν έβγαινε από την οικία ενώ έγιναν καταγγελίες λόγω της έντονης δυσοσμίας που προερχόταν από το εσωτερικό
Αστυνομία της Ισπανίας
Ποιος είναι ο 29χρονος ομογενής Πέτρος Κρομμύδας που εξαφανίστηκε από το Λονγκ Άιλαντ - «Πήγε να κολυμπήσει και δεν βγήκε ξανά από τη θάλασσα»
Ο Πέτρος Κρομμύδας εξαφανίστηκε με μυστηριώδη τρόπο το βράδυ της περασμένης Τετάρτης - Η αστυνομία έχει βρει μόνο τα ρούχα του και το αυτοκίνητό του
Ο Πέτρος Κρομμύδας
Η Ουκρανία είναι έτοιμη για συνομιλίες αν η Ρωσία συμφωνήσει για «πραγματική εκεχειρία»
«Η Ρωσία πρέπει να σταματήσει να μιλάει για την ετοιμότητά της για ειρήνη και να αρχίσει να ενεργεί συμφωνώντας άνευ όρων σε μια πραγματική και διαρκή κατάπαυση του πυρός» λέει ο Ουκρανός ΥΠΕΞ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Andrii Sybiha