Χωρίς κατηγορία

Αυτό είναι το όπλο που άλλαξε την ιστορία του Ισραήλ [pics]

Ο Πόλεμος των Έξι Ημερών του 1967 έμαθε πολλά πράγματα στο νεοσύστατο τότε κράτος του Ισραήλ. Τα τυφέκια μάχης FN FAL του Ισραηλινού Στρατού ήταν πολύ βαριά και δύσκολα στο χειρισμό κι έτσι οι Ισραηλινοί κατάλαβαν ότι έπρεπε να αναπτύξουν ένα νέο τυφέκιο μάχης για τους μελλοντικούς πολέμους, αυτό ήταν το Galil, το οποίο βασίστηκε στο σοβιετικό AK-47.

Οι υπερδυνάμεις της εποχής, οι ΗΠΑ και η Σοβιετική Ένωση, είχαν διαφορετική νοοτροπία στον σχεδιασμό, κατασκευή και ανάπτυξη τυφεκίων μάχης, ώστε να διαθέτουν μικρότερα και πιο ελαφριά όπλα, ώστε να είναι πιο εύκολα στον χειρισμό, διατηρώντας παράλληλα μεγάλη ικανότητα διείσδυσης και ακρίβεια στόχου.

Διαβάστε περισσότερα και δείτε φωτογραφίες του όπλου στο OnAlert.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Χωρίς κατηγορία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Χωρίς κατηγορία: Περισσότερα άρθρα
Μπλόκα και σαρωτικοί έλεγχοι στα σχολικά λεωφορεία της Αθήνας: Έπεσαν με το «καλημέρα» πρόστιμα εκατοντάδων ευρώ
Zώνες ασφαλείας, ελαστικά, ΚΤΕΟ, έγγραφα του οδηγού, ταχογράφο αλλά και αυτοκόλλητα με ειδική σήμανση, μεταξύ αυτών που ελέγχουν τα στελέχη της Τροχαίας
Σχολικό λεωφορείο
3