Κόσμος

Τουρκία: Αντίθετη η αντιπολίτευση στο νομοσχέδιο για αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη

Πυρ και μανία είναι η αντιπολίτευση στην Τουρκία με την αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη. Αντιτίθεται στο σχετικό νομοσχέδιο.

Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στην Τουρκία υπογραμμίζει πως μια τέτοια κίνηση θα ενίσχυε τη σύγκρουση που μαίνεται στη χώρα αυτή και θα προκαλούσε την εξάπλωσή της σε όλη την περιοχή.

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως η κυβέρνησή του θα επιδιώξει κοινοβουλευτική συναίνεση για την ανάπτυξη στρατευμάτων στη Λιβύη έπειτα από αίτημα για υποστήριξη που διατύπωσε η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) του Φάγεζ αλ-Σάρατζ. Η GNA αντιμετωπίζει την επίθεση των δυνάμεων του Χαλίφα Χάφταρ που έχουν τη βάση τους στο ανατολικό τμήμα της Λιβύης.

Σε δηλώσεις που έκανε έπειτα από συνομιλίες του με τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σχετικά με το νομοσχέδιο, ο Ουνάλ Τσεβικιόζ, αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), δήλωσε πως το κόμμα του είναι αντίθετο σε μια τέτοια κίνηση.

«Πιστεύουμε πως θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στη διπλωμάτια μάλλον, παρά να γίνουμε ένα μέρος σ’ έναν πόλεμο δι’ αντιπροσώπων. Αυτό που γίνεται είναι προετοιμασίες για να επιδεινωθεί η σημερινή κατάσταση και επισημάναμε στον υπουργό πως αυτό δεν είναι σωστό», δήλωσε ο Τσεβικιόζ.

Το CHP είχε προηγουμένως υποστηρίξει στο κοινοβούλιο νομοσχέδια για την αποστολή στρατευμάτων στη βόρεια Συρία. Ωστόσο έχει δηλώσει πως δεν εγκρίνει τουρκικές στρατιωτικές ενέργειες πέραν των τουρκικών συνόρων.

Ο Τσαβούσογλου συναντήθηκε στη συνέχεια με τον ηγέτη του αντιπολιτευόμενου κόμματος Ιγί για να συζητήσουν το νομοσχέδιο για την ανάπτυξη στρατευμάτων. Ο Ερντογάν έχει δηλώσει πως το νομοσχέδιο αυτό θα κατατεθεί στο κοινοβούλιο στις αρχές Ιανουαρίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ: Σάλος στο Fox News για τις δηλώσεις κατά των αστέγων – Ο Μπράιαν Κίλμιντ ζήτησε συγγνώμη για το σχόλιό του
Ο Μπράιαν Κίλμιντ σόκαρε σε ζωντανή μετάδοση προτείνοντας να χορηγούνται θανατηφόρες ενέσεις σε άστεγους που πάσχουν από ψυχικές διαταραχές – Μπροστά στην κατακραυγή, αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη
Ο Μπράιαν Κίλμιντ
Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποιεί την Ευρώπη: «Η Ρωσία θα κινηθεί κατά των κρατών που θα κατασχέσουν τα περιουσιακά στοιχεία της»
Η Ρωσία δηλώνει ότι η όποια κατάσχεση περιουσιακών της στοιχείων ισοδυναμεί με κλοπή και θα υπονομεύσει την εμπιστοσύνη στα ομόλογα και τα νομίσματα των ΗΠΑ και της Ευρώπης
Ντμίτρι Μεντβέντεφ 1
Οι καύσωνες, οι πλημμύρες και οι ξηρασίες του φετινού καλοκαιριού κόστισαν στην Ευρώπη 43 δισεκατομμύρια ευρώ
Εκτιμάται ότι μέχρι το 2029, τα κόστη που προκλήθηκαν από τις καταστροφές του καλοκαιριού του 2025 θα μπορούσαν να φθάσουν τα 126 δισεκατομμύρια ευρώ - Σε δυσκολότερη θέση Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία
Φωτογραφία αρχείου AP Photo
To BBC παγίδευσε τον άνδρα - κλειδί πίσω από τα porta potty parties στο Ντουμπάι - «Πολλά κορίτσια μπορούν να κάνουν ό,τι θέλεις»
Μια εντυπωσιακή έρευνα του BBC ταυτοποίησε τον Τσαρλς Μουεσίγκουα, πρώην οδηγό λεωφορείου στο Λονδίνο, ως τον αρχηγό ενός κυκλώματος πορνείας που δραστηριοποιείται στις πιο ακριβές συνοικίες του Ντουμπάι
Στιγμιότυπο οθόνης του άνδρα με το παρατσούκλι Abbey, στο βίντεο του BBC
ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει την Ουάσινγκτον υπό ομοσπονδιακό έλεγχο – Κόντρα με τη δήμαρχο για την ICE
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι θέλει να θέσει την ομοσπονδιακή πρωτεύουσα υπό άμεσο ομοσπονδιακό έλεγχο, κατηγορώντας τη δήμαρχο των Δημοκρατικών ότι αρνείται κάθε συνεργασία με την Υπηρεσία Μετανάστευσης (ICE)
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ