Κόσμος

Γκέτα Τούνμπεργκ: Στους δρόμους διαδηλώνοντας πέρασε τα γενέθλιά της

«Δεν είμαι από τους ανθρώπους που γιορτάζουν τα γενέθλιά τους», δήλωσε σήμερα η Γκρέτα Τούνμπεργκ, που έκλεισε τα 17 της χρόνια και τα γιόρτασε με κάπως παράδοξο τρόπο.

Με μια επτάωρη διαμαρτυρία έξω από το κοινοβούλιο της Σουηδίας καθώς η Γκρέτα Τούνμπεργκ αψήφησε τις άσχημες καιρικές συνθήκες στη γενέτειρά της και συνέχισε την εκστρατεία «Απεργίας για το Κλίμα» που πραγματοποιεί κάθε Παρασκευή.

«Στέκομαι εδώ και απεργώ από τις 8 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι, ως συνήθως… μετά θα πάω στο σπίτι», είπε στο πρακτορείο Reuters η Τούνμπεργκ, την οποία το περιοδικό Time ανακήρυξε «Πρόσωπο της Χρονιάς» για το 2019. «Δεν θα έχουμε τούρτα γενεθλίων, αλλά θα φάμε δείπνο», πρόσθεσε.

Για τη χρονιά που πέρασε, η νεαρή είπε ότι ήταν «παράξενη και γεμάτη από δραστηριότητες, αλλά επίσης ήταν και θαυμάσια επειδή βρήκα τι θέλω να κάνω στη ζωή μου και αυτό που κάνω έχει επίδραση».

Στα 15 της, η Γκρέτα αποφάσισε να μην πηγαίνει στο σχολείο τις Παρασκευές, αλλά εκείνες τις ώρες να διαδηλώνει έξω από το κοινοβούλιο της Σουηδίας, ζητώντας από την κυβέρνηση της χώρας της να μειώσει τις εκπομπές καυσαερίων. Η πρωτοβουλία της ενέπνευσε χιλιάδες ανθρώπους και εξελίχθηκε σε ένα παγκόσμιο κίνημα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βιρτζίνια Τζιουφρέ: «Με βίασε γνωστός πρωθυπουργός» – Η αποκαλυπτική βιογραφία του θύματος του Τζέφρι Επστάιν
«Ο πρωθυπουργός γελούσε όταν με πόναγε και ηδονιζόταν περισσότερο όταν τον ικέτευα να σταματήσει. Με βίασε πιο άγρια από οποιονδήποτε άλλο πριν» είχε γράψει η γυναίκα στο βιβλίο της
Βιρτζίνια Τζούφρε
Ο Ντόναλντ Τραμπ ρίχνει τους τόνους μετά τις φονικές ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα – «Η κατάπαυση του πυρός παραμένει σε ισχύ»
45 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις χθεσινές επιδρομές - Μέλος της αμερικανικής κυβέρνησης θα πάει «τις επόμενες ημέρες» στο Ισραήλ για να αποτιμήσει την κατάσταση
Ντόναλντ Τραμπ
Κύπρος: Ποιος είναι ο Τουφάν Ερχιουρμάν – Ο νέος «ηγέτης» στα Κατεχόμενα που εκτόπισε τον εκλεκτό του Ερντογάν
Ο νέος «πρόεδρος» στα Κατεχόμενα δεν υιοθετεί τη λύση των δύο κρατών στο Κυπριακό και τάσσεται υπέρ των διαπραγματεύσεων για λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.
Τουφάν Ερχιουρμάν
Μουσείο του Λούβρου: Η ιστορική κλοπή, το βίντεο ντοκουμέντο και πού επικεντρώνονται οι έρευνες – Ανεκτίμητη η αξία των κλεμμένων κοσμημάτων
Η εισαγγελέας του Παρισιού, Λορ Μπεκό, αποκάλυψε νέα στοιχεία για τη θεαματική κλοπή στο Μουσείο του Λούβρου – Οι δράστες είχαν σχεδιάσει κάθε λεπτομέρεια με εντυπωσιακή ακρίβεια
Σετ κοσμημάτων
Το Ισραήλ «επιστρέφει» στην εκεχειρία μετά το μπαράζ επιθέσεων κατά της Χαμάς στη Γάζα – «Πάγωσε» η μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας
Τα σχέδια εκεχειρίας που συμφωνήθηκαν στις 10 Οκτωβρίου στο αιγυπτιακό θέρετρο Σαρμ Ελ Σέιχ φαίνεται ότι, ανά πάσα στιγμή, μπορεί να τιναχτούν στον αέρα
Πυκνοί καπνοί έπειτα από τις αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας