Συμβαίνει τώρα:
Φωτιά στα Κύθηρα - Ήχησε το 112
Φωτιά στον Βαρνάβα κοντά στο γήπεδο της περιοχής
Κόσμος

Αυστραλία: Κυκλώνας απειλεί το βορειοδυτικό τμήμα

Κυκλώνας ενισχύεται σήμερα στα ανοικτά της βορειοδυτικής Αυστραλίας, απειλώντας την πόλη Μπρουμ με καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις και με ανέμους που μπορεί να φθάνουν ακόμη και τα 125 χιλιόμετρα την ώρα, προειδοποίησε η αυστραλιανή μετεωρολογική υπηρεσία.

Η τροπική καταιγίδα αυτή δεν αναμένεται να έχει κάποια επίπτωση στις καταστροφικές πυρκαγιές που μαίνονται στην Αυστραλία εδώ και μήνες, αλλά εντοπίζονται κυρίως στο νοτιοανατολικό τμήμα της αχανούς νήσου – ηπείρου.

Η τροπική καταιγίδα Μπλέικ έγινε πλέον κυκλώνας κατηγορίας 1, με ριπές ανέμου ταχύτητας έως και 75 χιλιομέτρων την ώρα. Αναμένεται να ενισχυθεί στην κατηγορία 2 αύριο Τρίτη, όταν θα περάσει ξυστά από την Μπρουμ, πόλη 14.000 κατοίκων.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προέτρεψε τον πληθυσμό να οργανωθεί ενόψει της έλευσης του κυκλώνα, προετοιμάζοντας κιτ με είδη πρώτης ανάγκης, φακούς, ραδιόφωνα, μπαταρίες, τρόφιμα και νερό.

Η καταιγίδα αναμένεται να προκαλέσει σφοδρές βροχοπτώσεις. Οι αρχές φοβούνται πλημμύρες στις «παραθαλάσσιες ζώνες των περιοχών του Δυτικού Κίμπερλι και του Ανατολικού Πιλμπάρα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ προσκλήθηκε στη Χιροσίμα από τον δήμαρχο της πόλης: «Έλα εδώ να καταλάβεις τι είναι ατομική βόμβα και να βιώσεις το αίσθημα»
Οργισμένη ήταν η αντίδραση του δημάρχου της Χιροσίμα στην Ιαπωνία, στα σχόλια που έκανε πρόσφατα ο Ντόναλντ Τραμπ συγκρίνοντας τα αμερικανικά...
Ντόναλντ Τραμπ