Χωρίς κατηγορία

Σοβαρή υποστελέχωση στην Ψυχική Υγεία – SOS εκπέμπουν οι νοσηλευτές για τους ασθενείς

Τη σοβαρή υποστελέχωση των υπηρεσιών και δομών Ψυχικής Υγείας σε νοσηλευτικό προσωπικό, καταγγέλλουν σε υπόμνημά τους τα μέλη του Συλλόγου Νοσηλευτών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων ΕΣΥ του νομού Αττικής.

Το σοβαρό πρόβλημα της μη πρόσληψης νοσηλευτών και επαγγελματιών υγείας στο Δημόσιο τομέα την τελευταία δεκαετία εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, επισημαίνουν οι νοσηλευτές που εργάζονται στον τομέα της Ψυχικής Υγείας, σε υπόμνημά τους προς τους αρμόδιους φορείς.

Όπως αναφέρουν, εξαιτίας της υποστελέχωσης των υπηρεσιών τόσο της ενδονοσοκομειακής, όσο και της εξωνοσοκομειακής παροχής φροντίδας σε ψυχικά πάσχοντες, έχουν προκύψει πολλά και σοβαρά προβλήματα, “τα οποία δυσχεραίνουν διαχρονικά το έργο των νοσηλευτών στις υπηρεσίες υγείας”.

Τα εν λόγω προβλήματα, σύμφωνα με τους Νοσηλευτές Ψυχιατρικών Νοσοκομείων ΕΣΥ του νομού Αττικής, είναι άμεση απόρροια της μεγάλης αριθμητικής μείωσης των νοσηλευτών, λόγω συνταξιοδοτήσεων, μακροχρόνιων αναρρωτικών αδειών (χρόνια νοσήματα, κυρίως λόγω του μεγάλου μέσου όρου ηλικίας των νοσηλευτών που ανέρχεται στα 47.5 έτη), η οποία, σε συνδυασμό με την αυξανόμενη ζήτηση υπηρεσιών ψυχικής υγείας έχει προκαλέσει εργασιακή «ασφυξία» στο ελάχιστο πλέον εναπομείναν νοσηλευτικό προσωπικό.

Δείτε τη συνέχεια στο iatropedia.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Χωρίς κατηγορία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Χωρίς κατηγορία: Περισσότερα άρθρα
Άνδρες της ασφάλειας του Ζελένσκι σχεδίαζαν να τον δολοφονήσουν στο γραφείο του το 2024 – Τι αποκάλυψε ο επικεφαλής της SBU
«Το σχέδιο ήταν να εξοντωθεί ο Πρόεδρος Ζελένσκι στο αεροδρόμιο Ρζεσζόφ. Εξετάστηκαν αρκετές επιλογές, συμπεριλαμβανομένου ενός FPV drone και ενός ελεύθερου σκοπευτή», αποκάλυψε ο Βασίλ Μαλιούκ
Βολοντίμιρ Ζελένσκι