Κόσμος

Ταλιμπάν: Εμείς ρίξαμε το αεροπλάνο με τους 83 νεκρούς!

Αλλάζουν τα πάντα όσον αφορά στην υπόθεση της συντριβής του αεροπλάνου στο Αφγανιστάν. Οι Ταλιμπάν ισχυρίζονται ότι ανήκει στον αμερικανικό στρατό και μετέφερε υψηλόβαθμους αξιωματικούς. Οι αμερικανοί λένε ότι εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της συντριβής αεροπλάνου στο Αφγανιστάν. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που μεταφέρουν διεθνή ΜΜΕ, οι Ταλιμπάν ισχυρίζονται ότι είναι αμερικανικό και μάλιστα ότι μετέφερε υψηλόβαθμους Αμερικανούς αξιωματικούς.

Με αυτήν την εξέλιξη, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αμερικανικός στρατός ερευνά τους ισχυρισμούς των Ταλιμπάν ειδικά μετά τα πλάνα που κυκλοφόρησαν από ένα αεροπλάνο που έχει συντριβεί και δείχνουν να έχει το σύμβολο των αμερικανικών δυνάμεων.

Αυτό είναι το βίντεο που κυκλοφορεί στα social media

Το αεροσκάφος που συνετρίβη σήμερα στο ανατολικό Αφγανιστάν σε περιοχή που ελέγχεται από τους Ταλιμπάν, ανήκει στον αμερικανικό στρατό, δηλώνουν οι εξτρεμιστές αντάρτες, με το αφγανικό υπουργείο Άμυνας να διαψεύδει ότι το αεροπλάνο που καταρρίφθηκε ήταν αφγανικό. «Το αεροπλάνο μετέφερε στρατιωτικό προσωπικό στην περιοχή Γάζνι. Όλα τα μέλη του προσωπικού που επέβαιναν σε αυτό είναι νεκρά, ανάμεσά τους υψηλόβαθμοι αξιωματικοί», δήλωσε εκπρόσωπος των Ταλιμπάν.

«Στρατιωτικό αεροσκάφος των αμερικανικών κατοχικών δυνάμεων συνετρίβη… στην επαρχία Γάζνι», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιουλάχ Μουντζαχίντ σε ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι ολα τα μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν. Εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Άμυνας , ο Ροχουλάχ Αχμαντζάι, δήλωσε από την πλευρά του ότι το αεροσκάφος αυτό δεν ανήκε στις αφγανικές δυνάμεις.

Οι αμερικανικές δυνάμεις στην Καμπούλ, όταν ρωτήθηκαν από το Γαλλικό Πρακτορείο, δεν προέβησαν σε σχόλιο. «Το αεροπλάνο πραγματοποιούσε αποστολή των υπηρεσιών πληροφοριών και καταρρίφθηκε στην περιοχή Σάντο Χελ της τοποθεσίας Ντεχ Γιακ της επαρχίας Γάζνι».

Ανώτερος αξιωματικός του υπουργείου Άμυνας που ερευνά τη συντριβή δήλωσε ότι κανένας υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος δεν σκοτώθηκε και πρόσθεσε ότι ερευνώνται τα αίτια της συντριβής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Περού: Ανεπιθύμητη από το Κογκρέσο η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ – Κηρύχθηκε «persona non grata»
Η Λίμα κατηγορεί την Κλαούντια Σέινμπαουμ για ανάμειξη στις εσωτερικές της υποθέσεις, τρεις ημέρες μετά τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών
Η πρόεδρος του Μεξικού, Κλαούντια Σέινμπαουμ
Σουηδία: Διακόπηκε προσωρινά η λειτουργία του αεροδρομίου του Γκέτεμποργκ μετά τον εντοπισμό drone
Το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας ανέστειλε προσωρινά τις πτήσεις του την Πέμπτη, μετά την εμφάνιση ενός ή περισσότερων drone στον εναέριο χώρο – Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα
drone
Γαλλία: Ο Δήμος του Παρισιού κλήρωνει τάφους δίπλα στον Τζιμ Μόρισον, τον Όσκαρ Ουάιλντ και άλλες ιστορικές προσωπικότητες
Οι Παριζιάνοι που θα κληρωθούν θα πρέπει να αποκαταστήσουν ταφικά μνημεία «στην αρχική τους μορφή», με αντάλλαγμα μια παραχώρηση σε τρία από τα πιο γνωστά κοιμητήρια της γαλλικής πρωτεύουσας
Το νεκροταφείο Pere-Lachaise στο Παρίσι
Σομαλία: Το πλήρωμα του ελληνικού τάνκερ είναι «καλά στην υγεία του» μετά την επίθεση πειρατών
Το δεξαμενόπλοιο Hellas Aphrodite, με σημαία Μάλτας και ελληνικών συμφερόντων, δέχθηκε επίθεση από πειρατές σε απόσταση 550 ναυτικών μιλίων από τις ακτές της Σομαλίας, ενώ μετέφερε βενζίνη προς τη Νότια Αφρική
Φορτηγό πλοίο