Κόσμος

Στο “σφυρί” μια Ferrari του Σουμάχερ και η χρυσή Rolls Royce της Γκαμπόρ

Πολλά οχήματα που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία πρόκειται να βγουν στο «σφυρί» στο σαλόνι Retromobile, στις 7 Φεβρουαρίου στο Παρίσι, ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Artcurial.

Μια Μερσεντές του 1929, μια Φεράρι του Μίκαελ Σουμάχερ ή ακόμα και η χρυσή Ρολς Ρόις της Αμερικανίδας ηθοποιού Ζα Ζα Γκαμπόρ βρίσκονται μεταξύ των αυτοκινήτων που θα δημοπρατηθούν.

Μεταξύ των 167 ιδιαίτερων οχημάτων που φιγουράρουν στον κατάλογο της μεγαλύτερης αγοράς συλλεκτικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη βρίσκονται, επίσης, η πρώτη και η τελευταία Φορντ του Γάλλου τραγουδιστή Τζόνι Χαλιντέι.

Με την τιμή της να υπολογίζεται στα 8 εκατομμύρια ευρώ, η θρυλική Mercedes 710 SS του 1929 αναμένεται να τραβήξει τα βλέμματα στο Retromobile 2020, καθώς θεωρείται ένα από τα πλέον πολυτελή μοντέλα της εταιρείας.

Επιπλέον, δημοπρατείται η Ferrari 599 GTB του 2006 του Γερμανού οδηγού της Φόρμουλα 1 Μίκαελ Σουμάχερ με την αξία της να υπολογίζεται μεταξύ 140.000 και 180.000 ευρώ.

Το ενδιαφέρον των συλλεκτών αναμένεται να προσελκύσει επίσης η 24 καρατίων Rolls Royce Silver Cloud II 1961 της Ζα Ζα Γκαμπόρ, η τιμή της οποίας εκτιμάται μεταξύ 80.000 και 140.000 ευρώ.

Από την άλλη, η Ford Mustang 390 GT Coupe, το πρώτο αυτοκίνητο αυτής της μάρκας που ο Γάλλος τραγουδιστής Τζόνι Χαλιντέι απέκτησε το 1967, υπολογίζεται ότι πωληθεί μεταξύ 150.000 και 300.000 ευρώ, ενώ η αξία της Ford GT, που αγόρασε το 2007 ο Χαλιντέι, εκτιμάται στα 380.000 ευρώ.

Άλλα εκθέματα της Retromobile: το εντυπωσιακό γιοτ του Ντόντι αλ Φάγιεντ, το “Cujo Baglietto”, η τιμή του οποίου εκτιμάται μεταξύ 300.000 και 600.000 ευρώ.

Αυτή η «Ρολς Ρόις» της θάλασσας, η ταχύτητα της οποίας μπορεί να φθάσει τα 80 χλμ/ώρα, φιλοξένησε την Νταϊάνα στο τελευταίο καλοκαίρι της.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σκληρή γραμμή Τραμπ απέναντι στο Ιράν: «Ίσως είμαστε καλύτερα χωρίς συμφωνία»
Ο Αμερικανικός πρόεδρος χαρακτήρισε προδότες τους επικριτές του, ενώ ανακοίνωσε στρατιωτική βοήθεια 8,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε συμμάχους των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή
Ντόναλντ Τραμπ
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
«Τεράστιο κόστος και συνέπειες» με τους νέους δασμούς Τραμπ στα αυτοκίνητα από την ΕΕ – Η απάντηση της Κομισιόν
Η απάντηση της ΕΕ έρχεται μετά την κατηγορία του Τραμπ προς την ΕΕ ότι δεν συμμορφώνεται «στο σύνολό της» με τη εμπορική συμφωνία που επιτεύχθηκε και την ανακοίνωσή του ότι θα αυξήσει τους δασμούς στο 25%
Αυτοκίνητα 10
Αυτοκτόνησε γιος Νορβηγών διπλωματών που έλαβε 5 εκατομμύρια δολάρια από τον σεξουαλικό εγκληματία Τζέφρι Επστάιν
Το ζευγάρι των Νορβηγών είχε αποκτήσει διεθνή αναγνώριση για τον ρόλο του στις Συμφωνίες του Όσλο τη δεκαετία του 1990, ανάμεσα στο Ισραήλ και την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης
Τζέφρι Επστάιν