Κόσμος

Η Μόνα Λίζα σε σχήμα κύβου του Ρούμπικ θα δημοπρατηθεί στο Παρίσι [video]

Η απεικόνιση του γνωστού πίνακα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι «Μόνα Λίζα», φιλοτεχνημένου από 330 κύβους Ρούμπικ, πρόκειται να προσφερθεί σε δημοπρασία, λίγα στενά πιο κάτω από το σημείο όπου εκτίθεται το πρωτότυπο έργο του μέγιστου φλωρεντινού καλλιτέχνη.

Η απεικόνιση με κύβους που δημιούργησε το 2005 ο Γάλλος ‘αστικός’ καλλιτέχνης (urban artist) Invader αναμένεται να αποφέρει έως 150.000 ευρώ κατά τη δημοπράτησή του, υποστήριξε σήμερα ο οίκος δημοπρασιών Arcturial.

Ο καλλιτέχνης χρησιμοποίησε τα έντονα πολύχρωμα πλαστικά κυβάκια του παιχνιδιού-σπαζοκεφαλιά, προκειμένου να αναπλάσει τα στο παράδοξο τούτο ψηφιδωτό τα χαρακτηριστικά και το πασίγνωστο χαμόγελο της «Μόνα Λίζας».

«Μάλλον δεν χρειάζεται να προσηλωθείς στις λεπτομέρειες. Το γνωρίζεις πως πρόκειται για τη Μόνα Λίζα, απλώς και μόνον από τη στάση, τη συνολική σύνθεση κι αυτό είναι που το κάνει μαγικό», τόνισε ο Αρνό Ολιβέ, επικεφαλής του τμήματος δημοπρασιών τέχνης του Arcturial.

Η δημοπράτηση αυτού του έργου στις 23 Φεβρουαρίου συμπίπτει με την έκθεση που αφιερώνεται στα 500 χρόνια από τον θάνατο του ιδιοφυούς εκπρόσωπου της Ιταλικής Αναγέννησης, που διοργανώνεται στο Λούβρο, σημερινό «καταφύγιο» του διάσημου αυτού πίνακα.

Ο Invader έχει γίνει διάσημος σε όλον τον κόσμο από τις δημιουργίες-παρεμβάσεις του, που συνίστανται στην επίστρωση κτηρίων με κεραμικά πλακάκια, που συχνά αναπαριστούν εικόνες από βιντεοπαιχνίδια, ή χαρακτήρες από γνωστά βιβλία κόμικ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Αντζελίνα Τζολί επισκέφτηκε την Ράφα και εξέφρασε την στήριξή της στον παλαιστινιακό λαό
H Αμερικανίδα ηθοποιός, τόνισε τη σημασία της ταχείας αύξησης της ροής της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, όπου άνθρωποι συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν δυσκολίες και την ανθρωπιστική κρίση που επιδεινώνεται
Η ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί επισκέπτεται την περιοχή κοντά στο συνοριακό σταθμό Ράφα μεταξύ Αιγύπτου και Λωρίδας της Γάζας, στη Ράφα της Αιγύπτου
Κραν Μοντανά: Ιταλοί, Γάλλοι, Πολωνοί οι περισσότεροι τραυματίες – «Δεν ξέρω αν ο γιος μου είναι στο νεκροτομείο ή στο νοσοκομείο»
Αγώνας για την ταυτοποίηση των θυμάτων - Αγνοείται 15χρονη Ελληνίδα, 100 εγκαυματίες σε κρίσιμη κατάσταση - Ερωτηματικά για τα μέτρα ασφαλείας, στο μικροσκόπιο τα βίντεο με την φωτιά να εξαπλώνεται στο ταβάνι
Τραγωδία στο Κραν Μοντανά 5