Συμβαίνει τώρα:
Πολιτική

Στην Ελλάδα η ηγεσία της ΕΕ! Πτήση με ελικόπτερο πάνω από τα σύνορα

Τα έργα του Ερντογάν «θαύμασαν» από ψηλά ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού συμβουλίου, η Πρόεδρος της Κομισιόν, ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου και άλλοι ευρωπαίοι αξιωματούχοι. Δείτε φωτογραφίες μέσα από την πτήση.

Το πόδι τους στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης πάτησαν οι κεφαλές της ΕΕ. Και από εκεί και πέρα είδαν την κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα με ευθύνη του Ταγίπ Ερντογάν.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel, την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου David Sassoli, τον Μαργαρίτη Σχοινά, Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, τον Πρωθυπουργό της Κροατίας Andrej Plenković και τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εσωτερικών της Κροατίας, Davor Božinović.

Σε σύντομη συζήτηση που είχε με τους επικεφαλής των Ευρωπαϊκών θεσμών στο αεροδρόμιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα της Ελλάδας, που όπως τόνισε είναι ταυτόχρονα σύνορα της Ευρώπης.

elikopteroprothipourgos elikopteroprothipourgos elikopteroprothipourgos elikopteroprothipourgos elikopteroprothipourgoscover

Πριν φτάσουν στην Ελλάδα οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ανέβασε αυτή την φωτογραφία στο twitter.

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός και οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επιβιβάστηκαν σε ελικόπτερο για να πετάξουν πάνω από τα χερσαία σύνορα με την Τουρκία.

https://twitter.com/vonderleyen/status/1234815320470282242?s=20

Το στρατιωτικό φυλάκιο 1, στις Καστανιές, αυτό που βρίσκεται πιο κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα, επισκέφθηκαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών.

Εκεί ενημερώθηκαν από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο, για όσα έγιναν από το κλείσιμο του συνοριακού σταθμού την Παρασκευή μέχρι σήμερα και αξιωματικοί του στρατού τους έδειξαν στρατιωτικά οχήματα που έχουν υποστεί ζημιές από τα αντικείμενα που πετούσαν μετανάστες και πρόσφυγες από την την άλλη πλευρά των συνόρων.

Στις 15:30, ο Πρωθυπουργός και οι επικεφαλής των τριών θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κ. Michel, κα. von der Leyen και κ. Sassoli, έκαναν κοινές δηλώσεις στα ΜΜΕ, στο Πνευματικό Κέντρο των Καστανιών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν πρόκειται να καταστήσω συνομιλητή μου κανέναν συκοφάντη - Κάποιοι νοσταλγούν τις κρεμάλες στο Σύνταγμα
«Ο συνασπισμός της τοξικότητας Κωνσταντοπούλου, Βελόπουλου, Κασσελάκη και Νατσιού δεν είναι κάτι νέο. Το έχουμε ξαναζήσει στις πάνω και κάτω πλατείες και την μοιραία διακυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου», τόνισε ο πρωθυπουργός
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ 44
Προβλήματα με το καλημέρα στη Βουλή στη συζήτηση για την Προανακριτική - Το χρονόμετρο, οι ενστάσεις και οι εντάσεις
Ένταση από τα... αποδυτήρια με την υποβολή ενστάσεων επί της διαδικασίας για τη σύσταση Προανακριτικής με καταγγελίες και προαναγγελίες αποχωρήσεων
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής
Live η συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση Προανακριτικής - Οι 14 κάλπες και η μυστική ψηφοφορία
Η συζήτηση αναμένεται να ξεκινήσει με ενστάσεις επί της διαδικασίας με αιχμή τον τρόπο, που αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία από την Διάσκεψη των Προέδρων, να διεξαχθεί η ψηφοφορία ανά πρόταση
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής 2