Κόσμος

Πέθανε ο Χαβιέρ Πέρες ντε Κουεγιάρ

Σε ηλικία 100 ετών πέθανε ο πρώην γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Χαβιέρ Πέρες ντε Κουεγιάρ. Το θάνατο του ανακοίνωσε ο γιος του.

Ο Χαβιέρ Πέρες ντε Κουέγιαρ άφησε την τελευταία του πνοή στη Λίμα του Περού.

«Ο πατέρας μου πέθανε έπειτα από μια περίπλοκη εβδομάδα, εξέπνευσε στις 20:09 (σ.σ. στις 03:09 το πρωί της Πέμπτης ώρα Ελλάδας) κι αναπαύεται εν ειρήνη», είπε ο Φρανσίσκο Πέρες δε Κουέγιαρ στον περουβιανό ραδιοφωνικό σταθμό RPP.

Χαβιέρ Πέρες ντε Κουέγιαρ

Ο Περουβιανός διπλωμάτης, ήταν Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ από το 1982 ως το 1991.

Γεννημένος στη Λίμα το 1920, ο Χαβιέρ Πέρες ντε Κουέγιαρ ήταν ο πέμπτος Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ. Υπήρξε πρεσβευτής, υπουργός Εξωτερικών και ταυτόχρονα πρωθυπουργός στη μεταβατική κυβέρνηση του Βαλεντίν Πανιάγκουα (22η Νοεμβρίου 2000 – 28η Ιουλίου 2001). Ήταν επίσης υποψήφιος για την προεδρία της χώρας της Λατινικής Αμερικής το 1995, όταν ηττήθηκε από τον Αλμπέρτο Φουχιμόρι. Υπήρξε ειδικός επιτετραμμένος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο (1975-1977).

Χαβιέρ Πέρες ντε Κουέγιαρ

Στη σορό του Χαβιέρ Πέρες ντε Κουεγιάρ θα αποδοθούν τιμές αύριο Παρασκευή στο ανάκτορο Τόρε Τάγκλε, την έδρα του υπουργείου Εξωτερικών του Περού, πριν ταφεί στο νεκροταφείο Πρεσβίτερο Μαέστρο της Λίμας, σύμφωνα με τον ίδιο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η βασίλισσα Καμίλα στο «The Tower Remembers» στο Λονδίνο για την 80η επέτειο από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου
Χιλιάδες παπαρούνες, το σύμβολο της μνήμης στη Βρετανία, τοποθετήθηκαν προκειμένου να σχηματίσουν έναν κόκκινο «καταρράκτη» που κυλά από μία γωνία του Πύργου έως το γρασίδι ακριβώς από κάτω
Η βασίλισσα της Βρετανίας Καμίλα επισκέπτεται τον Πύργο του Λονδίνου για να δει την έκθεση κεραμικών παπαρούνων για την 80ή επέτειο του τέλους του Β' Παγκοσμίου Πολέμου
Φρίντριχ Μερτς: Από την ήττα από τη Μέρκελ και την απόσυρση μέχρι τη μεγάλη επιστροφή και την καγκελαρία
Από το 2009 έως το 2018 ο Μερτς ήταν εκτός πολιτικής, ασχολήθηκε με τις επιχειρήσεις ακόμη και με τη διάσημη ποδοσφαιρική ομάδα Borussia Dortmund και έγινε πολυεκατομμυριούχος
Ο νέος Καγκελάριος της Γερμανίας, Φρίντριχ Μερτς