Πολιτική

Μητσοτάκης: Εγκαινίασε την πρώτη τηλεδιάσκεψη της πλατφόρμας e:Presence!

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, η πρώτη σύσκεψη μέσω της πλατφόρμας e:Presence και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έδωσε το παρών.

Τι… είδε και τι άκουσε ο Μητσοτάκης

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερράκακης, εξήγησε τη χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας μέσω της οποίας, θα έχουν τη δυνατότητα όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι να πραγματοποιούν εξ αποστάσεως συσκέψεις.

Στην τηλεδιάσκεψη πήραν μέρος επίσης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Αρμόδιος για τον συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος.

Μητσοτάκης Μητσοτάκης

Πιο συγκεκριμένα με την πλατφόρμα e:Presence (https://epresence.gov.gr) που παραδόθηκε από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε πλήρη λειτουργία στο πλαίσιο διευκόλυνσης της τηλεργασίας λόγω των εξελίξεων με τον κορωνοϊό, δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους φορείς του ευρύτερου Δημοσίου να οργανώσουν και να πραγματοποιήσουν διαδικτυακές τηλεδιασκέψεις που χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιότητα και διαδραστικότητα. Η υπηρεσία υποστηρίζει δύο διακριτές κλάσεις χρηστών (απλός χρήστης – συντονιστής) που διαφοροποιούνται ως προς τα δικαιώματα χρήσης που τους προσδίδονται.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η νέα εποχή!

Πλέον κάθε φορέας του ευρύτερου Δημοσίου μπορεί να ορίσει έναν (ή και περισσότερους) συντονιστή τηλεδιασκέψεων και ταυτόχρονα να ενημερώσει όλα τα στελέχη του για τη δυνατότητα χρήσης της υπηρεσίας. Οι απλοί χρήστες της υπηρεσίας μπορούν να συμμετέχουν σε μια τηλεδιάσκεψη ύστερα από πρόσκληση που τους αποστέλλεται, αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα να οργανώνουν μια τηλεδιάσκεψη. Το δικαίωμα προγραμματισμού μιας τηλεδιάσκεψης και πρόσκλησης άλλων χρηστών για συμμετοχή σε αυτήν, δεσμεύοντας πόρους του συστήματος για τη διάθεσή της σε συγκεκριμένο χρόνο, έχουν μόνο οι συντονιστές.

mitsotakis presence in

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης

Οδηγίες εγγραφής και χρήσης της πλατφόρμας έχουν αποσταλεί σε όλες τις υπηρεσίες, ενώ ταυτόχρονα παρέχεται τεχνική υποστήριξη. Η διαδικασία εγγραφής για όλους τους χρήστες είναι ιδιαίτερα απλή και η ταυτοποίησή τους διενεργείται μέσω της υπηρεσίας αυθεντικοποίησης του TaxisNet.

Στη συνέχεια η υπηρεσία φροντίζει διαφανώς για τον χρήστη να επικοινωνήσει με το Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου (https://hr.apografi.gov.gr), ώστε να πιστοποιηθεί η ιδιότητα του χρήστη ως στέλεχος του Ελληνικού Δημοσίου. Ήδη η σχετική Εγκύκλιος έχει σταλεί στις δημόσιες υπηρεσίες, για τη σωστή χρήση της πλατφόρμας.

Φωτογραφίες: Intime.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης στη σύσκεψη για την κατάσταση στην αγορά: Από αύριο η επιδότηση diesel, γίνονται εκατοντάδες έλεγχοι
Σε ισχύ θα τεθεί στις αμέσως επόμενες ημέρες και το μέτρο του fuel pass στην βενζίνη. Στο μικροσκόπιο βρίσκονται περισσότερες από 100 εταιρείες τροφίμων
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΑΣΟΚ: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι στις εκλογές για τη νέα Κεντρική Επιτροπή – Ποιοι εκλέχθηκαν
Θεαματική είναι η πρωτιά του Συντονιστή της Ομάδας Προγράμματος, Λευτέρη Καρχιμάκη αλλά και ο τερματισμός του πρώην εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Θανάση Γλαβίνα στη δεύτερη θέση
Το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
Πρωτοφανής επίθεση Κωνσταντοπούλου σε Σεβαστίδη: «Είστε ψευδολόγος, υβριστής και συκοφάντης»
«Η επιλογή σας να στοχοποιείτε τους συνηγόρους των οικογενειών θυμάτων και εμένα προσωπικά ως συνήγορο που ενοχλεί, δεν είναι δικαστική, αλλά βαθιά καθεστωτική και βρόμικη», αναφέρει η Κωνσταντοπούλου
Ζωή Κωνσταντοπούλου 30
Πρωτιά για τον «προεδρικό» Λευτέρη Καρχιμάκη - Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψήφων για τη νέα Κεντρική Επιτροπή στο ΠΑΣΟΚ
Η προεδρική πλευρά εξασφαλίζει ως φαίνεται εκ νέου τη μερίδα του λέοντος στην Κεντρική Επιτροπή, εκλέγοντας γύρω στα 160 μέλη και ποσοστό γύρω στο 60%
Τρίτη ημέρα εργασιών του 4ου τακτικού Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, στον χώρο του κλειστού γυμναστηρίου του taekwondo στο Παλαιό Φάληρο, Κυριακή 29 Μαρτίου 2026. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)