Πολιτική

Πέτσας: Ίσως κάνουμε Πάσχα μακριά από τις εκκλησίες λόγω κορονοϊού

Πάσχα... αλλιώς λόγω κορονοϊού; Τίποτα δεν αποκλείεται αν και όπως είπε ο Στ. Πέτσας κανείς δεν ξέρει τι θα γίνεται σε 3-4 εβδομάδες. "Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί" επανέλαβε μια μέρα αφού η κυβέρνηση πήρε πια την κατάσταση στα χέρια της κι έκλεισε τις εκκλησίες.

Χρειάστηκε η απόφαση της κυβέρνησης για να κλείσουν οι εκκλησίες, αφού η Ιερά Σύνοδος φάνηκε… άτολμη. Με το Πάσχα να απέχει σχεδόν έναν μήνα, δεν είναι απίθανο, φέτος, οι πιστοί να μην μπορούν να πάνε στην εκκλησία εξαιτίας του κορονοϊού.

Το ενδεχόμενο άφησε ανοιχτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, που εμφανίστηκε μέσω Skype (αφού είναι κι ο ίδιος σε… καραντίνα καθώς η σύζυγός του είναι θετική στον κορονοϊό) στον ΣΚΑΙ το πρωί της Τρίτης (17.03.2020).

Click4more Το παρασκήνιο της απόφασης Μητσοτάκη για το κλείσιμο των εκκλησιών – Ο κρίσιμος ρόλος του Τσιόδρα

«Είναι πιθανό να κάνουμε Πάσχα μακριά από τις εκκλησίες» είπε ο Στέλιος Πέτσας απαντώντας σε σχετική ερώτηση. «Είμαστε έτοιμοι να παρατείνουμε τα μέτρα. Αν μας πουν οι ειδικοί για άρση τους, θα το κάνουμε. Αλλά είναι παρακινδυνευμένο να πούμε τι θα κάνουμε σε 3-4 εβδομάδες».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ληφθούν μέτρα ανάλογα με την Ισπανία και την Ιταλία όπως η γενική απαγόρευση κυκλοφορίας ή το ολικό κλείσιμο των συνόρων. «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να αντιμετωπίσουμε την εξάπλωση», είπε και πρόσθεσε πως «υπάρχει αύξηση κρουσμάτων, ένα ποσοστό ανθρώπων θα είναι βαριά περιστατικά, πρέπει να φροντίσουμε ώστε να αντέξει το σύστημα υγείας».

Σχολιάζοντας την απόφαση της Ιεράς Συνόδου, που δεν ήταν να κλείσουν οι εκκλησίες αλλά η λειτουργία να γίνεται 7 με 8, ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι ήταν μεν σε θετική κατεύθυνση αλλά «υπήρξε ένα ασαφές θέμα, ένα θολό σημείο, σχετικά με τις λειτουργίες την Κυριακή. Η κυβέρνηση θέλει ξεκάθαρες λύσεις. Δε θέλουμε θολά σημεία, θέλουμε ξεκάθαρες λύσεις. Το να πιστεύει κανείς, να έχει την πίστη του μέσα του είναι ένα θέμα, άλλο ζήτημα είναι να θέτουμε σε κίνδυνο τους εαυτούς μας και τους συνανθρώπους μας συνωστιζόμενοι σε ένα χώρο», τόνισε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δημοσκόπηση Pulse: Οκτώ στους δέκα θεωρούν σημαντικό το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ – Πως επηρεάζει την πρόθεση ψήφου
Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 15 μονάδες του ΠΑΣΟΚ, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Πλεύση Ελευθερίας - Εννιακομματική η βουλή σε περίπτωση εκλογών
Eurokinissi φωτογραφία αρχείου 10
Κόντρα κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Καλύπτετε κύκλωμα κομματαρχών» – «Διαβάζετε τα δημοσιεύματα όπως σας βολεύει»
Για κύκλωμα κομματαρχών της Νέας Δημοκρατίας, ελεγκτών και στελεχών του ΟΠΕΚΕΠΕ που είχε προστασία και κάλυψη στο ανώτατο επίπεδο της κυβέρνησης μιλά το ΠΑΣΟΚ
Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Ανδρουλάκης 7
Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν – Διαφύλαξη της θαλάσσιας ασφάλειας και της ελληνικής κοινότητας στην Τεχεράνη
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών τόνισε τη σημασία της πλήρους συμμόρφωσης με τη Συνθήκη Μη Διάδοσης των Πυρηνικών Όπλων
Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν – Διαφύλαξη της θαλάσσιας ασφάλειας και της ελληνικής κοινότητας στην Τεχεράνη