Ελλάδα

Κορονοϊός: Μέτρα για την λειτουργία του δημοσίου ανακοίνωσε ο Θεοδωρικάκος

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε μέτρα για τη λειτουργία του Δημοσίου. Είπε ότι υπάρχει σχέδιο έκτακτης ανάγκης για να λειτουργήσει το Δημόσιο με προσωπικό ασφαλείας όσο χρειαστεί. Είπε ακόμα ότι 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι έχουν κάνει ήδη χρήση της άδειας ειδικού σκοπού.

 Μέσα στην ημέρα υπογράφεται η απόφαση για τις ευπαθείς ομάδες εργαζομένων, που θα μπορούν να δουλεύουν από το σπίτι. Επίσης, θεσπίζεται ειδική άδεια για όσους μπαίνουν σε απομόνωση.

Επιπλέον δήμαρχοι και περιφερειάρχες έχουν δυνατότητα για απευθείας αναθέσεις για προμήθειες για την προστασία από τον κορονοϊό.
Επίσης ενισχύεται το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς σε αυτό εντάσσονται οι εργαζόμενοι των ΚΑΠΗ & των βρεφονηπιακών σταθμών, που δεν λειτουργούν, ώστε να συνδράμουν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Το επεισόδιο που οδήγησε στη σύλληψη του Άρη Μουγκοπέτρου για ενδοοικογενειακή απειλή - Η γυναίκα του «έχει panic button στο κινητό της»
Ο δικηγόρος της συζύγου του περιέγραψε στο newsit.gr όλα όσα έγιναν - Γιατί έληξε η συνεργασία του με τον Μουγκοπέτρο και ο ίδιος αποφάσισε να αναλάβει την σύζυγό του
Άρης Μουγκοπέτρος: Το επεισόδιο που οδήγησε στη σύλληψή του για ενδοοικογενειακή απειλή – Η γυναίκα του «έχει panic button στο κινητό της» 20
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά να κηρυχτεί ο δήμος Αγίου Δημητρίου μετά τις καταστροφές από την ισχυρή καταιγίδα
Μεταξύ των σημείων που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη επικινδυνότητα είναι η ευρύτερη περιοχή των οδών Λιδωρικίου, Τεπελενίου, Βαλτετσίου και Δράμας
Σοβαρές ζημιές στον δήμο Αγίου Δημητρίου από τη νεροποντή της Παραμονής Χριστουγέννων