Ελλάδα

Έκκληση του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για κορονοϊό: Μην έρχεστε στα νησιά!

Απόλυτα σύμφωνο βρίσκει τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκου, η έκκληση του “εθνικού” μας λοιμωξιολόγου, Σωτήρη Τσιόδρα, σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν σε ταξίδια προς τα νησιά όλη της χώρας, τα οποία εξακολουθούν να παραμένουν αμόλυντα από τον κορονοϊό.

Όπως εξηγεί στο newsit.gr ο περιφερειάρχης το θέμα είναι αρκετά σοβαρό, καθώς τα νησιά αδυνατούν σε περίπτωση εξάπλωσης του ιού να σηκώσουν το βάρος της υγειονομικής περίθαλψης.

“Το πιο σωστό για την δημόσια υγεία και την παύση της εξάπλωσης του κορονοϊού είναι όλοι μαζί να ακολουθήσουμε την λογική του “Μένουμε σπίτι”. Έτσι, καλό είναι όλοι μας να περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας συνολικά. Γι’ αυτό καλούνται όσοι σκοπεύουν να επισκεφτούν κάποιο από τα νησιά μας να το ξανασκεφτούν για το καλό όλων μας και να αλλάξουν τα σχέδια τους”, αναφέρει ο περιφερειάρχης.

Και προσθέτει: “Η λογική του “Μένουμε σπίτι” σημαίνει ότι πρέπει να ελαχιστοποιήσουμε τις μετακινήσεις στις απολύτως αναγκαίες. Σε αυτή την λογική κι εμείς έχουμε προτείνει μέτρα για την ακτοπλοΐα και χαίρομαι που στην χθεσινή του ενημέρωση ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας έκανε ειδική αναφορά στα νησιά. Στην δική μας πρόταση που συνυπογράφεται από την περιφέρεια Νοτίου Αιγίου και την περιφερειακή ένωση και των 34 δήμων Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, λέμε ότι πρέπει να θωρακίσουμε με κάθε τρόπο την δημόσια υγεία. Επίσης πρέπει να ληφθούν μέτρα και για την ακτοπλοΐα, καθώς έχουμε δεκάδες πλοία, τα οποία πηγαινοέρχονται άδεια στο Αιγαίο κι αυτό δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει. Η ζημία που σηκώνουν οι εταιρείες αυτές δεν θέλουμε να φτάσει σε καμία περίπτωση που να διακινδυνεύσει η βιωσιμότητα τους”.

Ανάμεσα στο μέτρα που έχουν προταθεί και καλούν άμεσα να εφαρμοστούν είναι μέχρι και την ελαχιστοποίηση των δρομολογίων προς τα νησιά:

“Θέλουμε όποτε τελειώσει η κρίση αυτή να εξακολουθούν να υπάρχουν όλες οι ναυτιλιακές εταιρείες και τα πλοία τους διαθέσιμα, γι’ αυτό και ζητάμε να γίνει ελαχιστοποίηση των δρομολογίων, ανάληψη κόστους από πλευράς δημοσίου ώστε να καλυφθεί ένα εγγυημένο ελάχιστο στο δίκτυο για την τροφοδοσία των νησιών και ο περιορισμός των επιβατών μόνο στις απολύτως αναγκαίες περιπτώσεις, όπως το είπε και κ. Τσιόδρας. Είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις, στις οποίες θα πρέπει να επιτραπεί η μετακίνηση. Τα νησιά δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος της υγειονομικής περίθαλψης σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή, άρα θα πρέπει να γνωρίζουν οι ταξιδιώτες πως είμαστε όλοι ακάλυπτοι απέναντι στον κορονοϊό”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στρατός Ξηράς: «Νέα εποχή» για το Πυροβολικό με τα ισραηλινά PULS και εκσυγχρονισμό των RM-70
Το Πυροβολικό μεταλλάσσεται και στοχεύει σε ένα πλήρες «kill chain» – από τον εντοπισμό, στην ταυτοποίηση, στη διαταγή βολής, μέχρι την άμεση προσβολή στόχων υψηλής αξίας, σε βάθος και σε χρόνο που πιέζει τον αντίπαλο
Πυροβολικό
Αναβλήθηκε για τις 12 Ιανουαρίου η δίκη του γνωστού τράπερ Ivan Greko
«Οι Εισαγγελικές Αρχές δεν πρέπει να σπεύδουν να ασκούν ποινικές διώξεις υπό την πίεση δημοσιευμάτων, σε υποθέσεις που δεν είναι ώριμες προς εκδίκαση και δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία», δήλωσε ο συνήγορος του κατηγορουμένου
Ο τράπερ Ivan Greko 8
Συγκλονίζουν οι συγγενείς των ορειβατών που σκοτώθηκαν στα Βαρδούσια όρη - «Τον πήρε ο παππούς του, 5 πέθανε ο πατέρας μου και 10 ο γιος μου»
«Πέθανε ο πατέρας μου και τον έπαιρνα τηλέφωνο και ήταν κλειστό, ενημέρωσα κάτι φίλους του που είναι πάνω και άρχισε η έρευνα» λέει ο πατέρας του Γιώργου Δόμαλη
Οι ορειβάτες που χάθηκαν στα Βαρδούσια όρη
Νέα αποκάλυψη που «καίει» τον γιο και φερόμενο δολοφόνο της Ελένης Παπαδοπούλου - Το προφίλ του 60χρονου, τα χρέη και οι καβγάδες
Οι αρχές να εκτιμούν πως το έγκλημα έγινε σε τρεις φάσεις, ο 60χρονος πρώτα φέρεται να νάρκωσε την μητέρα του, ύστερα να της προκάλεσε ασφυξία και στη συνεχεία να έκαψε το σπίτι με την ίδια μέσα
Ο γιος του υπουργού συνελήφθη για τη δολοφονία της μητέρας του