Κόσμος

Κορονοϊός: Νέα ταξιδιωτική οδηγία από την Ουάσιγκτον στους Αμερικανούς

Σε κατάσταση συναγερμού από τον κορονοϊό βρίσκονται και οι ΗΠΑ που εξέδωσαν μάλιστα  νέα ταξιδιωτική οδηγία.

Η Ουάσινγκτον  καλεί τους Αμερικανούς πολίτες να μην φεύγουν στο εξωτερικό για κανέναν λόγο και όσοι βρίσκονται σε άλλες χώρες να επιστρέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, αν αυτό είναι εφικτό.

Η ταξιδιωτική οδηγία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που εκδόθηκε λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού, αφορά όλες τις χώρες του πλανήτη, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν.

«Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ συνιστά στους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδεύουν στο εξωτερικό, λόγω του παγκόσμιου αντίκτυπου του Covid-19», ανέφερε στο Twitter το υπουργείο.

«Στις χώρες όπου υπάρχουν ακόμη επιλογές για να φύγουν μέσω εμπορικών διόδων, οι Αμερικανοί πολίτες που διαμένουν μόνιμα στις Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να οργανωθούν για να επιστρέψουν αμέσως», πρόσθεσε.

Δεν διευκρινίστηκε αν οι αμερικανικές αρχές θα αναλάβουν τη διαδικασία επαναπατρισμού των πολιτών τους ή όχι.

Το μέτρο αυτό λαμβάνεται αφού έκλεισαν πολλά σύνορα χωρών σε όλον τον κόσμο, όπως αυτά των ΗΠΑ με τον Καναδά. Έχουν διακοπεί επίσης τα ταξίδια των μη Αμερικανών πολιτών από την Ευρώπη προς τις ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί η πανδημία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νεκροί θεωρούνται 42 μετανάστες μετά από ναυάγιο πλοίου ανοιχτά της Λιβυής, διασώθηκαν μόνο επτά
Το φουσκωτό σκάφος αναχώρησε από την Ζουγουάρα λόγω της κακοκαιρίας, η μηχανή του έπαθε βλάβη με αποτέλεσμα να ανατραπεί και όλοι οι επιβαίνοντες να βρεθούν στη θάλασσα
Ναυάγιο με μετανάστες στη Λιβυή
12 οι νεκροί από την έκρηξη αυτοκίνητου στο Νέο Δελχί της Ινδίας - Ερευνάται η σύνδεση με συλλήψεις που είχαν γίνει στο Κασμίρ
Επτά άνδρες, ανάμεσά τους δύο γιατροί, συνελήφθησαν σε μία αντιτρομοκρατική έρευνα με εφόδους στο Κασμίρ και θεωρείται ότι συνδέονται με την έκρηξη
ινδία