Κόσμος

Κορονοϊός στη Γερμανία: Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα κρατήσει ένα χρόνο!

Ο σύμβουλος της Γερμανικής κυβέρνησης για τον κορονοϊό εισηγείται να απομονώνεται κάθε νοικοκυριό, στο οποίο ζει ένα άτομο το οποίο έχει επιβεβαιωμένα προσβληθεί.

Ο Κρίστιαν Ντρόστεν, κορυφαίος λοιμωξιολόγος, επικεφαλής του Ινστιτούτου Λοιμώξεων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Charité του Βερολίνου και σύμβουλος της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, εκτιμά ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της πανδημίας του κορονοϊού θα διαρκέσει έναν χρόνο.

Ωστόσο, εκτιμά ότι δεν θα διατηρηθούν όλοι οι περιορισμοί σε ισχύ: «Θα πρέπει να θεωρήσουμε ότι θα περάσουμε ένα χρόνο σε συνθήκες κατάστασης έκτακτης ανάγκης της κοινωνίας, αλλά δεν είναι πιθανό ότι θα εξακολουθήσουν να ισχύουν όλα τα μέτρα που εφαρμόζονται τώρα. Θα μπορούμε και θα πρέπει να κάνουμε αναπροσαρμογές», δήλωσε στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας «Die Zeit».

Προκειμένου να έχουμε μια πιο ρεαλιστική εικόνα του αριθμού των μολυσμένων ανθρώπων, πρότεινε κάθε νοικοκυριό, στο οποίο ζει ένα άτομο το οποίο έχει αποδεδειγμένα προσβληθεί από τον κορονοϊό, να θεωρείται ότι νοσεί συνολικά και να απομονώνεται αναλόγως: «Εάν ένα μέλος του νοικοκυριού είναι θετικό μετά από τέστ, μπορούμε να χαρακτηρίσουμε ολόκληρο το νοικοκυριό ως θετικό, ακόμα και χωρίς να έχει κάνει τέστ, διότι πολύ απλά γνωρίζουμε ότι θα συμβεί το εξής: εάν ένα μέλος της οικογένειας είναι μολυσμένο, μολύνει όλους τους άλλους. Αν θεωρήσουμε λοιπόν, ότι όλοι στην οικογένεια είναι θετικοί τότε εξοικονομούμε ένα μεγάλο όγκο τεστ. Αυτή την τακτική θα προτείνω και στις υγειονομικές Αρχές», είπε στην εφημερίδα του Αμβούργου.

Ζήτησε επίσης να βρεθούν λύσεις για τα σχολεία, ώστε να μην χρειαστεί να παραμείνουν κλειστά για πολύ καιρό: «Ίσως πρέπει να σκεφτούμε το εξής: το μισό σχολείο μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτούς τους διαδρόμους, το άλλο μισό μόνο τους άλλους. Να μην υπάρχουν μεγάλα διαλείμματα ακόμα και κανένα μικρό. Έτσι θα μπορούσε να μειωθεί το μέγεθος μιας ομάδας στα σχολεία. Τέτοιες σκέψεις θα πρέπει να γίνουν μέχρι την εβδομάδα μετά το Πάσχα».

Λαμβάνοντας υπόψη τα προβλεπόμενα, έως 15 εκατομμύρια μολυσμένων ατόμων στη Γερμανία και τους περιορισμούς στην αγορά εργασίας, ο κορυφαίος Γερμανός λοιμωξιολόγος πρότεινε να δοθούν άδειες εργασίας στους πολίτες οι οποίοι θα είναι αρνητικοί σε γρήγορα τέστ. «Στην ιατρική υπάρχει ήδη η ιδέα να ελέγχεται κανείς ελεύθερα ώστε να μπορεί να πάει στη δουλειά. Αυτό μπορεί να επεκταθεί σε διάφορες επαγγελματικές ομάδες. Θα υπάρξουν επίσης όλο και περισσότεροι άνθρωποι με αντισώματα που θα είναι τουλάχιστον μέχρι το τέλος της πανδημίας άνοσοι. Και αυτοί θα μπορούσαν επίσης να επιστρέψουν στην εργασία τους παρά την κατάσταση έκτακτης ανάγκης», πρότεινε ο Ντρόστεν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ ανακοίνωσε εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία για βοδινό κρέας, αιθανόλη και γεωργικά προϊόντα – Δεν έπεσαν υπογραφές
Με σόου στο Οβάλ Γραφείο και μέσω τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε την πρώτη εμπορική συμφωνία μετά την επιβολή των δασμών
Ντόναλντ Τραμπ 1
Σταϊνμάιερ για την 80ή επέτειο από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη: «Είμαστε όλοι παιδιά της 8ης Μαΐου 1945»
Ο Πρόεδρος της Γερμανίας αναφέρθηκε ακόμη στη συμβολή του Κόκκινου Στρατού και τόνισε ότι ο πόλεμος της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας «δεν αποτελεί συνέχεια του αγώνα κατά του φασισμού»
Ο Πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ στη διάρκεια εκδήλωσης μνήμης στην Bundestag για την 80ή επέτειο από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου