Κόσμος

Ποσό μαμούθ 156 δισ. ρίχνει στην αγορά της Γερμανίας η Μέρκελ

Ένα πρωτοφανές ποσο, ύψους 156 δισ. ευρώ ρίχνει η Γερμανική κυβέρνηση στην αγορά για να ενισχύσει επιχειρήσεις, εργαζόμενους, οικογένειες, ενοικιαστές και ελεύθερους επαγγελματίες προκειμένου να αμβλυνθούν οι συνέπειες από την κρίση του κορονοϊού. Είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση Μέρκελ εγκαταλείπει, έπειτα από έξι χρόνια, την πολιτική της των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών!

Οι υπουργοί Οικονομικών Όλαφ Σολτς και Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ ανακοίνωσαν το μεσημέρι της Δευτέρας (23.03.2020), ότι στον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους θα εγγραφεί εκ των υστέρων νέο δημόσιο χρέος ύψους 156 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Click4more Έκανε τεστ για κορονοϊό και… περιμένει η Μέρκελ!

Προκειμένου αυτό να καταστεί εφικτό, την Τετάρτη το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο θα συνεδριάσει για να εγκρίνει άρση του νόμου περί «φρένου χρέους», για λόγους «έκτακτης ανάγκης» της χώρας. Πρόκειται για ένα «μεγάλο πακέτο, με πολλά, πάρα πολλά μέτρα», καθώς η απώλεια φορολογικών εσόδων εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 135 δισεκατομμύρια ευρώ, δήλωσε ο Σολτς και τόνισε ότι το σημαντικότερο αυτή την στιγμή είναι η ενίσχυση του τομέα της δημόσιας υγείας, ο οποίος σε πρώτη φάση θα λάβει τρία δισεκατομμύρια ευρώ.

Ποιος θα πάρει τί

Επιχειρήσεις οι οποίες απασχολούν έως πέντε άτομα θα λάβουν ενίσχυση ύψους 9.000 ευρώ σε τρεις μηνιαίες δόσεις, ενώ οι επιχειρήσεις με 5-10 εργαζόμενους θα λάβουν 15.000 ευρώ στο ίδιο διάστημα. Παράλληλα ξεκινά ήδη σήμερα το πρόγραμμα εγγυήσεων από την κρατική τράπεζα επενδύσεων KfW.

Click4more Ισπανία: Μια μικρή ελπίδα μέσα στην «λαίλαπα» του κορονοϊού των 2.182 νεκρών!

Οι γονείς παιδιών κάτω των 12 ετών θα αποζημιωθούν στο 67% του μισθού τους, ενώ αποζημίωση θα λάβουν και οι γονείς οι οποίοι δεν εργάζονται επειδή για τα παιδιά τους δεν υπάρχει θέση σε παιδικό σταθμό. Εκτιμάται μάλιστα ότι το τελευταίο μέτρο αφορά περίπου 1,36 εκατομμύρια ανθρώπους στην Γερμανία.

«Η γερμανική κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια άσκησε σταθερή δημοσιονομική πολιτική και γι’ αυτό ακριβώς μπορεί σήμερα να διαθέτει ένα τόσο μεγάλο οικονομικό πακέτο», τόνισε ο Αλτμάιερ. Απαντώντας ο ίδιος σε ερωτήσεις σχετικά με το εάν η κυβέρνηση σκοπεύει ακόμη και να εξαγοράσει εταιρίες προκειμένου να τις διασώσει, τόνισε ότι θέλει σίγουρα να το αποτρέψει, αλλά, «σε περίπτωση σημαντικού κινδύνου, θα παρέμβει».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις Ερντογάν για δύο κράτη στην Κύπρο - «Υπάρχει μια παράνομη κατοχή εδώ και 50 χρόνια» απαντάει ο Χριστοδουλίδης
«Εμείς που επιθυμούμε τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της πατρίδας μας, πρέπει να εργαζόμαστε συνεχώς, να έχουμε ξεκάθαρο πλάνο»
Κυπριακό: Αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις Ερντογάν για δύο κράτη στην Κύπρο – «Υπάρχει μια παράνομη κατοχή εδώ και 50 χρόνια» απαντάει ο Χριστοδουλίδης 12
Η Χαμάς δημοσίευσε νέο βίντεο με Ισραηλινό όμηρο: Γεμάτος αίματα εκλιπαρεί να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κρατούμενοι
Στο βίντεο των 4 λεπτών, απεικονίζεται ο 36χρονος όμηρος Μαξίμ Χερκίν να είναι ξαπλωμένος και να αναφέρει πως τραυματίστηκε μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό
Maxim Herkin 1
Ερντογάν για Κυπριακό: Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν μεταξύ δυο κρατών και όχι κοινοτήτων
«Αν δεν υπάρξει μια δίκαιη, μόνιμη, βιώσιμη και ρεαλιστική λύση στο νησί, δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε εμείς την "Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου"» - Η αντίδραση της Λευκωσίας
Ο Ταγίπ Ερντογάν 1