Χωρίς κατηγορία

Γιατί όποιος επισκέπεται τους Αγίους Τόπους ονομάζεται Χατζής

Ο όρος Χατζής, αραβικά Χάτζι, απαντάται εθιμικά ως προσωνύμιο χριστιανών, αλλά και μουσουλμάνων, σημαίνοντας το προσκύνημα που έχει κάνει αυτός που το φέρει, στον ιερό τόπο της θρησκείας του.

Η λέξη χατζής προέρχεται από το αραβικό «χατζ» που σημαίνει «στέκομαι μπροστά σε μια θεότητα σε ιερό μέρος» ή «ταξίδι σε ένα ιερό μέρος».

Διαβάστε αναλυτικά στο dogma.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Χωρίς κατηγορία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Χωρίς κατηγορία: Περισσότερα άρθρα
Πορεία διαμαρτυρίας των εργαστηριακών γιατρών στο κέντρο της Αθήνας – «Φτάνει πια η αδικία, το clawback είναι υφαρπαγή»
«Όλα τα εργαστήρια της χώρας, ακτινολόγοι και μικροβιολόγοι, έχουμε έρθει στην Αθήνα. Θέλουμε να βροντοφωνάξουμε» λέει η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαστηριακών Ιατρών
πορεία